Holtan találták a kórházból eltűnt középkorú férfit: Sokkoló részletek érkeztek a tragédiáról

Ez hogy történhetett meg?

Holtan találtak egy férfit Vérteskozma mellett – közölte a Telexszel a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

„2023. december 4-én 13.30 perc körül érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Vérteskozma külterületén egy 50 éves férfit holtan találtak. Az esettel kapcsolatban idegenkezűségre utaló adat nem merült fel, így a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a halál okát. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságra nem érkezett feljelentés az esettel kapcsolatban”

– írták.

A Metropol információi szerint a feltehetően megfagyott férfi azonos azzal, aki még november közepén tűnt el, miután kórházi kezelését követően

a mentő nem otthonába szállította, hanem 30 kilométerrel odébb rakták ki.

Mint írták, Sz. Ferencet epilepsziás rohammal vitték a kórházba, majd november 18-án szállították volna haza. A lap úgy tudja, a férfi a mentőben összetűzésbe keveredett egy másik beteggel, ezért Oroszlányban hagyták.

Az Országos Mentőszolgálat a Blikknek akkor azt írta:

„Az őrzés nélküli betegszállítások végrehajtása nem az Országos Mentőszolgálat feladata. A betegszállító szolgáltató a feladat végrehajtásáról, az ahhoz kapcsolódó rendkívüli eseményről jelentést tesz az OMSZ-nek. Jelen esetben a betegszállító jelentette, hogy a férfi, akinek gyógyintézetből történő hazaszállítását kérték, útközben a kocsiban akart rágyújtani.

A betegszállító személyzet ezt nem engedélyezte, felajánlotta, hogy ha a férfi kiszáll a kocsiból, hogy cigarettára gyújtson, megvárják és visszaszállhat. A férfi a jelentés szerint azonban kiszállt, majd önkényesen távozott.”

A betegszállítást végző Keleti Sanitas Kft. ügyvezetője szerint szabályszerűen jártak el, amikor Kisbér helyett harminc kilométerrel előbb rakták ki a beteget a kocsiból. Hozzátették, a beteg szerintük térben és időben tájékozott volt, tudta, hogy nem az otthonánál hagyta el a kocsit.

„Megtudtam, a kórház kiadta, vissza nem vitték, a betegszállítókra bízták, tőlük tűnt el. Azt hittem, elájulok, amikor kiderült, hogy nem vitték haza.

Akármit is tett, beteg ember, nem hagyhatták volna magára,

és mivel epilepsziás, így kísérő nélkül nem is szállíthatták volna, úgy nem maradt volna magára”

– mondta korábban a Blikknek a férfi megrendült felesége.

Valódi Hírek