Gyurcsány Ferenc rámutatott, mi a baj a magyarországi akkumulátorgyárakkal (+videó)

Meglátása szerint erre nem alapozható az ország jövője.

Nagyjából semmi nem áll rendelkezésre ahhoz, hogy Magyarországra tömegesen telepíthesse a kormány az akkumulátorgyárakat. A technológia sem hazánké, az áram jelentős részét már napjainkban is külföldről kell behozni, és elegendő víz sem áll a rendelkezésünkre – mutatott rá Gyurcsány Ferenc a Facebookra feltöltött friss videójában.

Mint emlékeztetett, a debreceni akkumulátorgyár vízigénye akkora, mint a város egészének vízfogyasztása. Ha mindez nem lenne elég,

az Orbán-kormány vendégmunkásokkal töltené fel az üzemeket,

mert magyar dolgozók sincsenek. A vendégmunkások pedig külföldre, hazájukba küldik a Magyarországon megkeresett pénzüket, azaz nem is az országban költik el – részletezte a Demokratikus Koalíció elnöke hozzátéve, hogy ebből adóbevétel sem lesz.

Mint hangsúlyozta, a legvégén visszakerül Magyarországra az akkumulátor, amelyet itt kell szétszerelni és ártalmatlanítani, ennél pocsékabb üzletet pedig aligha lehetne elképzelni.

Leszögezte, hogy

Magyarország jövőjét nem lehet az akkumulátorokra alapozni.


(Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Varju László energia- és rezsiügyi árnyékminiszter a minap arról nyilatkozott, hogy

az árnyékkormány azonnal leállítaná az akkumulátorgyárak építését,

mert sem a távol-keleti óriáscégek milliárdos profitja, sem a vendégmunkán nyerészkedő, fideszes munkaerő-közvetítők bevétele nem lehet olyan fontos, hogy a kormány ezekért tönkretegye Magyarországot.

Valódi Hírek