Az árnyékkormány azonnal leállítaná az akkumulátorgyárak építését a hatalmas energiaigényük miatt

Így vetnének véget a pazarlásnak.

Az árnyékkormány azonnal leállítaná az akkumulátorgyárak építését: sem a távol-keleti óriáscégek milliárdos profitja, sem a vendégmunkán nyerészkedő, fideszes munkaerő-közvetítők bevétele nem lehet olyan fontos, hogy a kormány ezekért tönkretegye Magyarországot – hangsúlyozta Varju László hétfői online sajtótájékoztatóján.

Ezernyi probléma van az akkumulátorgyárakkal: energia- és vízigényesek, környezetszennyezőek, valamint együtt járnak több százezer Európai Unión kívüli vendégmunkás foglalkoztatásával. Ráadásul nem is magyar vállalkozásokhoz tartoznak, hanem kínai és távol-keleti cégeknek fognak profitot termelni – részletezte az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.

Emlékeztetett, hogy a Telex cikke szerint annyi áramot fogyaszt egy akkumulátorgyár, mint másfél magyar megye. A hazai energetikai rendszer így

képtelen lesz ellátni az akkumulátorgyárak energiaigényét

– mutatott rá a politikus.

Leszögezte, hogy nem lehet szó áramszünetekről, sem újabb áremelésekről azért, mert az akkumulátorgyárakhoz külföldről kell majd áramot venni. Megosztotta: nyáron általános jelenség volt Pest vármegyében, hogy arra kérték az embereket, ne öntözzenek és ne használják a vízhálózatot. Hozzátette, csupán egy lépésnyire vagyunk attól, hogy arra kérjenek minket, áramot se használjunk. Mint mondta, szociáldemokrataként azt akarják, hogy

Magyarország végre ne a milliárdos elitről szóljon.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után: mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat biztosítana, alulfizetett vendégmunka helyett jól fizetett, magyar munkaerőt akar, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot teremtene – fogalmazott Varju László.


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek