Folytatódik a rémálom: Újabb posták húzzák le a rolót vidéken, kiakadtak a helyiek

Mobilpostán intézhetik majd az ügyeiket.

Korábban is beszámoltunk arról, hogy Magyarországon több településen megszűnhetnek, sőt, azóta meg is szűntek a posták. A Magyar Posta tavaly ősszel több mint 360 fiókjára tett lakatot, és bár ezekből néhány újranyitott, a bezárt hivatalok száma egyre nő.

Rövidesen Mezőcsokonyán és Bárdudvarnokon szűnik meg a fiók, a két település lakói

mobilpostán intézhetik majd az ügyeiket

– írta a sonline.hu a minap.

Ballér Péter, Mezőcsokonya polgármestere közölte: elfogadhatatlannak gondolják, hogy az évtizedek óta jól működő posta most bezár, és bár vállalkozásban továbbra is lehetne biztosítani a működést, a postai alkalmazott bruttó 265 ezer forintos fizetésért nem vállalta a feladatot. Ugyan akadt, aki jelezte, hogy átvenné a szolgáltatást, de neki előbb egy postaforgalmi tanfolyamon kell részt vennie.

Addig azonban a mobilposta gondolatával kell megbarátkozniuk a helyieknek. A jármű hétköznaponként 10 órakor áll a bezárt hivatal elé, és 20 percet várakozik. Ezután délután 1 óráig a leveleket kézbesíti a lakosoknak.

A település vezetője megosztotta, hogy a posta egykori épülete önkormányzati tulajdon, így most egy komoly felújítást terveznek.

Bárdudvarnokon hasonlóan mobilposta segíti majd az ügyintézést. Ott munkanapokon 9 óra 20 perckor parkol le a jármű, amely 20 perc várakozás után 11 óráig még a településen tevékenykedik.

A lap érdeklődött a Magyar Postánál többek között arról, hogy Somogy vármegyében várható-e további bezárás az év végéig, ám erre a kérdésükre nem kaptak választ.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2023/11/24/bejelentettek-dragulni-fognak-a-magyar-posta-szolgaltatasai

Valódi Hírek