Egy hajszálon múlt a magyar sztársportoló élete: Végzetes balesetet szenvedett az általa kiszemelt autó sofőrje

Nagyon kevésen múlott.

Egy autó vezetője nem az időjárási- és látási-, útviszonyoknak megfelelően választotta meg sebességét, elvesztette az uralmát a járműve felett és fának csapódott. Az autó vezetője, egy 41 éves helyi férfi a helyszínen elhunyt. Utasát, egy 28 éves hajdúsámsoni férfit súlyos sérülésekkel vittek kórházba

– írta szombaton a Dombóvári Rendőrkapitányság.

Ekkor még nem lehetett tudni: csak egy hajszálon múlt, hogy

Verrasztó Dávid nem ült az autóban.

A világbajnoki ezüstérmes magyar úszó egy barátjával Dombóvárra ment kocsit venni. Meg is állapodtak az eladóval, ám Verrasztóék az autó gumiját nem találták megfelelőnek, ezért úgy döntöttek, inkább trélerrel szállíttatják el a járművet.

Az eladó ugyanakkor azt bizonygatta, nincs a kerekekkel semmi baj, ezért

arra kérte az úszót és barátját, menjenek el vele egy körre.

Verrasztó Dávid – nem tudni, miért – nem ült be végül a 300 lóerős Mitsubishi Lancer EVO-ba, csak a barátja. Az úszó addig a sofőr nyolc éves kislányára vigyázott, nem sokkal később jött a hír a halálos balesetről. A kocsiban egyik férfi sem kötötte be magát.

„Teljesen magam alatt vagyok, felfoghatatlan ez a tragédia. Nem láttam a balesetet, még csak nem is hallottam a csattanást, de érthető módon, mélyen megrázott, ami történt. Ezúton is részvétemet fejezem ki a családnak, évekbe telhet, mire feldolgozzák a tragédiát, nem is tudok többet beszélni most erről”

nyilatkozta a Blikknek Verrasztó.

Valódi Hírek