Most jön a java? Nem nyugszik az időjárás, pénteken újabb helyekre csap le az ónos eső

Mutatjuk, hol kell számítani ónos esőre.

Másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre Heves, Nógrád, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése péntekre. Forrás: met.hu

Mint írták, péntek hajnalban is borult lesz az égbolt, a havazást végül mindenhol fagyott eső, ónos eső, végül eső váltja fel. A déli és délkeleti területeken élénk déli szélre kell készülni. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 7 Celsius-fok között alakul majd.

Napközben is folyamatosan esőzésekre kell készülni,

az ország több pontján jelentős mennyiségű csapadék gyűlhet össze

– a legtöbb Szombathely–Debrecen vonalán.

Az északi, északkeleti szél mérsékelt lesz, a csúcshőmérséklet 1 és 16 fok között várható. Hozzátették, hogy északkeleten lesz a leghidegebb, a déli határ közelében azonban 10 fok fölé kúszhat a hőmérő higanyszála.

Szombaton nagyrészt felhős lesz az égbolt a hőmérséklet napközben mínusz 1 és plusz 15 fok között alakulhat, miközben több helyen erős északi, északnyugati szélre kell készülni.

A csapadékzóna északnyugatról délkeletre vándorol majd, és amíg az előbbi területeken vegyes halmazállapotú lesz, addig a délkeleten inkább havas esőre, havazásra kell számítani.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön közölte, hogy a balesetek elkerüléséért egyes hegyvidéki szakaszokon, valamint a határátkelőnél időszakosan korlátozhatják a teherautók forgalmát.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó cikkek:

Fotókkal és videókkal: Kifehéredtek a háztetők, látványos mennyiségű hó hullott Magyarországon

Egy szempillantás alatt agyonvágta a MÁV-ot a párcentis hó

 

Valódi Hírek