DK: A külföldi vendégmunkások finanszírozása helyett jól fizetett, magyar munkaerőre van szükség!

A párt arra kéri Budapest vezetését, továbbra is a magyar embereket részesítse előnyben a cégeinél.

A Demokratikus Koalíció fővárosi frakciója arra kérte a főváros vezetését, hogy jól fizetett magyar munkaerőre támaszkodjon az alulfizetett vendégmunkások helyett mind a fővárosi cégeknél – ahogy eddig –, mind ezen cégek alvállalkozóinál – hangsúlyozta Szaniszló Sándor, a DK fővárosi frakcióvezetője és Bősz Anett, a DK főpolgármester-helyettese szerdai sajtótájékoztatójukon.

A XVIII. kerület polgármestere kifejtette: a jogfosztott és alulfizetett vendégmunkások foglalkoztatása sajnos egyre gyakoribb Magyarországon, mivel ez egyenes következménye annak, hogy az Orbán-kormány

az olcsó munkaerőre és a gürcölő milliók kizsákmányolására

építette a magyar gazdaságpolitikát.

Budapest vezetése nagyon helyesen kikötötte, hogy egyetlen fővárosi cégnél sem fog alulfizetett vendégmunkásokat alkalmazni, helyettük továbbra is a magyar munkaerőre fog támaszkodni – mutatott rá, megjegyezve, ennek ellenére volt már példa arra, hogy egy fővárosi cég alvállalkozója EU-n kívüli vendégmunkásokat alkalmazott.

A DK szerint Budapestnek továbbra is mindent meg kell tennie azért, hogy alulfizetett vendégmunka helyett jól fizetett magyar munkaerő működtesse a várost! – emelte ki.

„Az ellenzék által vezetett Budapestnek meg kell mutatnia, hogy nem ért egyet a kormány filozófiájával,

miszerint a gazdasági növekedést és a nagyvállalati profitot a munkából élők kizsákmányolásával kell elérni.

Ennek közösen kell megálljt parancsolnunk Budapest határában!”

– szögezte le Szaniszló, majd hozzátette: szociáldemokrataként a jól fizetett magyar munkaerőt támogatják az alulfizetett vendégmunkásokkal szemben.

Bősz Anett úgy fogalmazott: bármilyen módon szorítaná falhoz a Fidesz a fővárosi vezetést, az intézmények akkor is stabilan működnek. Mint kifejtette, a kormányzat szeretné azt mondani, hogy a fővárosi vezetés nem végzi jól a munkáját, azonban utóbbi olyan feladatokat is vállal, mint például az Ukrajnából, leginkább a Kárpátaljáról menekülők oltalma.

Hozzáfűzte: pontosan tudják, miről szól a szociáldemokrata vezetés, Budapest pedig

a nehéz helyzetekben is segítő kezet nyújt mindenkinek.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Varga Ferenc bér- és munkaügyi árnyékminiszter nemrég bejelentette, hogy videósorozatot indít a Magyarországra behozott vendégmunkásokról. A politikus pár hete Tatabányára látogatott, ahol rengeteg panasz érkezett a város vezetőihez például a munkásszállók kialakítása miatt.

Varga Ferenc emlékeztettet, hogy bár Orbán Viktorék nemrég visszavonták a vendégmunkásokkal kapcsolatos törvényjavaslatukat, mégis folyamatosan egyeztetnek a külföldi munkavállalók Magyarországra hozataláról.

Valódi Hírek