Eljött a bosszú ideje: Kegyetlenül leszámolnak Orbánék a tiltakozó fiatallal

Megfélemlítési próbálkozás.

A rendőrség megint a legnagyobb bűnözőkre csapott le példás szigorral:

80 ezer forintra bírságolták Perlaki-Borsos Noelt, az Egységes Diákfront elnökségi tagját

– hangzott el az EDF mai sajtótájékoztatóján.

A diákok azért tartottak akciót a Néprajzi Múzeumban, mert az intézmény vezetése – tanulva a Nemzeti Múzeum éléről kirúgott L. Simon László példájából – egyik kiállításukon elkordonoztak egy meleg párt ábrázoló fotót, Claudia Andujar félig magyar származású brazil fotóművész alkotását.

November 16-án az Egységes Diákfront szervezésében tiltakozásképp a képnél a 18 év feletti diákok “A művészet mindenkié?” feliratú táblákat tartottak fel, a 18 év alattiak pedig a kordonon kívül maradva tartották a saját lapjaikat, amin az állt, “Az enyém nem.”

A kordonozás abszurditását jól mutatja, hogy a kívül maradt diákok is pont ugyanannyira láthatták a vonatkozó képet, csak egy kicsit távolabbról.

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy a rendőrség azonnal eljárást indított Perlaki-Borsos ellen, mivel szerintük ez egy be nem jelentett demonstráció volt. Ennek az eljárásnak az eredménye a most ismertetett pénzbüntetés.

A diák a sajtótájékoztatón közölte,

nem fogadja el a büntetést, bíróság elé viszik az ügyet.

Elmondta, hogy jelenleg több mint 40 diák ellen folyik eljárás, többségükkel szemben a tavaszi kordonbontós akciók miatt.

„Ez egyértelműen a félelemkeltés eszköze. Nem az alkotmányellenes kordon ellen járnak el, hanem a diákok ellen. Nem a fehérgalléros bűnözőket derítik fel, hanem a diákokat vegzálják.”

A diákaktivista bejelentette, hogy 2000 kinyomtatott plakátot fognak kiragasztani Budapest és néhány vidéki város közterületein, amelyeken a múzeumban elkordonozott fotó látható.

Valódi Hírek