Iszonyat pénzeket kaszál a két kormányközeli cég: Ezt nézd, mire kapják a milliárdokat

A „munka” meghozza a gyümölcsét.

A Századvég 24 milliárd forintért ad tanácsokat, a Nézőpont pedig 22 milliárd forintért médiafigyelést végez a kormánynak 2026 végéig. A két közbeszerzést úgy tűnik, hogy leosztották egymás közt, mivel az egyiket az egyik nyerte és a másik veszítette el, a másiknál pedig fordított lett az eredmény – számolt be róla hétfőn az Átlátszó.

A Századvég-csoport tulajdonosa Fűrész Gábor, akit Habony Árpád emberének tartanak. Most a Miniszterelnöki Kabinetiroda, azaz Rogán Antal tárcája

évi 7,5 milliárd forintért fog tőlük tanulmányokat és közvélemény-kutatásokat berendelni.

Ugyanerre a közbeszerzésre a másik pályázó a CEPER Central European Perspectives Zrt. és a Nézőpont Intézet Kutató Központ Kft. párosa, mindkettő Mráz Ágoston Sámuelhez, közismert kormányközeli megmondóemberhez köthető cég, de a Nézőpont formális tulajdonosa Győri Tibor, régi Fidesz-ember. De mivel ők picivel drágább ajánlatot tettek, ezért a Századvég lett a befutó.

Persze a Nézőpontnak sem kellett szomorkodnia. Ugyanis egy másik, szintén Rogánék által kiírt év eleji tenderen pontosan fordított volt a helyzet: ott a Századvég adott kicsivel drágább ajánlatot, így ebben az esetben Mrázék örülhettek.

Érdekesség, hogy már a látszatra sem adnak a 2026-os választás tekintetében, ugyanis egy esetleges tavaszi kormányváltás esetén is ezzel a két fideszes céggel kéne csináltatni ezeket a feladatokat egészen az év végéig.

Valódi Hírek