Balhé: Kiderült, miért tiltották le a fideszes propagandalapot az egyik közösségi oldalról

Panaszt tesz a Metánál.

Megírtuk, hogy a Pesti Srácok (PS) kormánypárti lap YouTube-csatornája után most a Facebook-oldalukat is letörölte (örökre).

Kiderült, a Meta azért távolította el a PS Fb-oldalát, mert 5 alkalommal is megsértette a szerkesztőség a közösségi alapelveket, mint írják „technológiai eszközök megjelölése alapján”.

Huth Gergely főszerkesztő a Media1-nek, azt mondta, nem igaz, hogy terrorista vagy bűnözői csoportokat népszerűsítettek, ugyanakkor hozzátette:

„A Facebook-oldalunk szerkesztői utoljára egy olyan poszt törléséről kaptak értesítést, mely hét hónappal ezelőtt a Hunnia-per vádlottjainak nyújtott államfői kegyelemről tudósított.

Teljességgel érthetetlen, hiszen nem népszerűsítünk terrorista, vagy bűnözői csoportokat, az említett Hunnia-ügy fejleményeiről például a teljes magyar média beszámolt. Egy hír- és véleményportál Facebook-oldala esetében a »kéretlen tartalom közzététele« pedig teljességgel érthetetlen”.

A lap főszerkesztője panaszt tesz a Metánál.

„Annak ellenére, hogy a Facebook a választási kampányok közeledtével az elmúlt években rendre brutális módon korlátozta a szuverenista-nemzeti média jelenlétét és a közönségünk elérését, bizakodóak vagyunk. Szerkesztőink ugyanis fokozottan ügyelnek a Facebook-felületeink szabályos használatára.

Jelen esetben gépi ellenőrzésről, a «technológiai eszközök» bejelentéséről és szankciójáról van szó, ezért nagyon reméljük, hogy a hétfői munkanapon az európai Facebook elvben Írországban székelő humán cenzorai felülbírálják a döntést és helyreállítják a hazai konzervatív sajtó egyik legrégebbi oldalának elérhetőségét.

Természetesen panasszal éltünk az oldalunk visszavonása ellen, így az a panasz elbírálásáig felfüggesztett státuszt kapott”

– fogalmazott a Media1-nek.

Valódi Hírek