Az árnyékkormány tűzifát visz a rászoruló családoknak (+videó)

Ezzel is felhívnák az állam figyelmét a segítségnyújtás fontosságára.

Az árnyékkormány tűzifát visz a rászoruló családoknak

– jelentette be Varju László pénteki online sajtótájékoztatóján Törökszentmiklóson.

Az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter megosztotta, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok (vár)megyei városban is ugyanazt tapasztalták, mint az ország több településén: közeledik a tél, és

egyre nagyobb kérdés, hogy a fűtést hogyan tudják megoldani a lakosok.

Mint mondta, sokaknak van szükségük tűzifára, és a szociális tűzifaellátás keretében reménykednek abban, hogy kapnak támogatást az államtól. Az önkormányzat számára az állam nem biztosítja a megfelelő mennyiségű tűzifát, így ez óriási terhet jelent a családoknak – mutatott rá a Demokratikus Koalíció politikusa.

Ám amikor az árnyékkormány három kaloda tűzifát biztosít, akkor az államnak is kötelessége lenne a segítségnyújtás, különösen egy olyan helyzetben, amikor szinte megfizethetetlen a tűzifa – hangsúlyozta Varju László. Hozzátette: jól tudják, hogy ezzel nem tudnak minden családnak segíteni, de bíznak abban, hogy a figyelemfelhívás az önkormányzatokhoz és rajtuk keresztül az állami szereplőkhöz is eljut.

Az árnyékminiszter leszögezte: egy szociáldemokrata kormány nem hagyná, hogy az emberek hidegben maradjanak, különösen akkor nem, amikor a jelenlegi kormány a rezsiemelés eredményeként

több száz százalékos hasznot ér el a gáz értékesítésével.

Kiemelte: az állam feladata a tűzifa biztosítása, hogy ezzel is segítsen a magyar családoknak. A DK az elmúlt évben több száz családnak fizette ki a rezsijét, hogy ez ne legyen alternatívája a karácsonyi ebédnek, vacsorának – fogalmazott Varju megjegyezve, hogy a segítségnyújtást folytatják a jövőben is.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek