Érik az újabb balhé? Bizalmasa elkotyogta, kihez sietett Orbán Svájcból

Már régóta kacsingat neki a kormányfő.

Svájci látogatása befejeztével Bakuba utazott Orbán Viktor, ahol Azerbajdzsán elnökének meghívására pénteken részt vesz az ENSZ Közép-Ázsia Gazdaságainak Különleges Programja (SPECA) konferenciáján – közölte csütörtökön Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tanácskozást megelőzően a magyar miniszterelnök kétoldalú tárgyalást is folytat Ilham Alijev azeri államfővel – tájékoztatott.

Az ENSZ Közép-Ázsia gazdaságaira vonatkozó speciális programja 1998-ban indult annak érdekében, hogy megerősítse a közép-ázsiai együttműködést, valamint annak világgazdasági integrációját – áll a közleményben.

Orbán Viktor mellesleg nemrég gratulált az azeri elnöknek, miután a muzulmán Azerbajdzsánnak – több évtizednyi próbálkozás után – idén szeptemberben sikerült elfoglalnia a keresztény Örményországtól Hegyi-Karabah területét, ahonnan azóta

tömegével menekültek el a keresztény őslakosok.

A magyar kormány nem véletlenül kokettál Azerbajdzsánnal: Szijjártó Péter még tavasszal közölte, hogy szerintük ez az ország a legmegbízhatóbb földgázforrás, a Türk Államok nélkül pedig – véleményük szerint – nem garantált Magyarország energiaellátása.

(MTI/Nyugati Fény)

(Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2023/09/22/az-orban-kormany-egyedulikent-vetozta-meg-a-haborut-elitelo-nyilatkozatot-az-eu-bol 

Valódi Hírek