Hivatalos: Orbán leépíti Gulyás Gergely hatalmát

Vajon mi az oka ennek?

Navracsics Tibor a „kitalálója, szülőatyja” a jelenlegi közigazgatási rendszernek, így nála lesz a legjobb helyen az intézményrendszer – így magyarázta a kancelláriaminiszter, hogy fontos hatalomtól fosztotta meg őt a kormányfő. Gulyás Gergely minderről a főispánok és járási hivatalvezetők országos találkozóján kedden, a Várkert Bazárban beszélt.

A politikus közölte:

önálló Területfejlesztési és Közigazgatási Minisztérium jön létre januártól.

Az új tárcát Navracsics Tibor vezeti majd, akinek „a legjobb szívvel és nyugodtan” adja át a terület vezetését – tette hozzá.

„Hogy egy állami szervezetrendszer milyen erős, az nem csupán a mindennapok működésében mutatkozik meg, hanem akkor, amikor válságos helyzetek vannak”

– hívta fel a figyelmet Gulyás Gergely, aki szerint a magyar kormányhivatalok „kiválóan vizsgáztak” a válsághelyzetekben.

Példaként a koronavírus-járvány időszakában végzett „rugalmas és hatékony” munkát, valamint az orosz-ukrán háború kitörését követően Magyarországra érkező menekültek ellátását, befogadását említette a miniszter.

Mi erre másképp emlékszünk…

Gulyás Gergely felidézte, hogy a 2010 óta bekövetkezett államigazgatási reformok közül az egyablakos ügyintézést szolgáló közigazgatási átalakítás volt a leglátványosabb és legeredményesebb.

„Mostanra senki nem kérdőjelezi meg – még a magyar belpolitikai viták élessége közepette sem – hogy ez az átalakítás helyes és eredményes volt”

– húzta alá.

Kijelentette: az állam már az Alaptörvény elfogadásakor is azt a célt tűzte ki, hogy a saját polgárait szolgálja.

„A kormány feladata, hogy megfelelő vezetést és kormányzati képviseletet biztosítson. Ezzel ezután sem lesz baj”

– állította a közismerten korrupt kormányzat egyik vezéralakja.

Gulyás Gergely emlékeztetett, hogy az elmúlt öt és fél évben a területi közigazgatás, a kormányhivatalok irányítása a Miniszterelnökség alá tartozott. Beszédében megköszönte kollégáinak a „kiemelkedően eredményes” elmúlt éveket, külön megemlítve György István és Tuzson Bence államtitkárként végzett munkáját.

A politikus kitért arra is, hogy ma 313 kormányablak és 25 kormányablakbusz biztosítja a hatékony és gyors ügyintézést. Az egyablakos ügyintézésnek köszönhetően egy helyen elintézhetők a legfontosabb állami ügyek – hangsúlyozta, megjegyezve: a területi közigazgatás „a legkiválóbb kormányzati képviseletre” számíthat a jövőben is.

(MTI/Nyugati Fény)

Valódi Hírek