Varga Judit jobbkeze nagyon belekeveredett valamibe, börtönbe küldené a legfőbb ügyész

Hivatali vesztegetéssel gyanúsítják Völner Pált.

Indítványozta Polt Péter legfőbb ügyész Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését. A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanúként merült fel, hogy az államtitkár a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül

rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

A Legfőbb Ügyészség szerint vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagos elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúját kelti. Eljárást azonban csak akkor tudnak ellene indítani, ha az Országgyűlés felfüggeszti mentelmi jogát.

Völner 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is egyben.

Az ügyben jelenleg összesen tizenkét gyanúsított van – közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó helyettes. Jelenleg hat gyanúsított letartóztatásban van, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll.

A hírre reagált a DK-s Czeglédy Csaba. Azt írta:

„Jól indul ez a nap: hivatali vesztegetéssel gyanúsítják a fideszes Völner Pál államtitkárt, Varga Judit jobbkezér, Orbán bizalmasát, ezért felfüggesztené a mentelmi jogát a legfőbb ügyészség.

Valószínűleg őt vesztegette meg a végrehajtói kamara elnöke, akit pár hete tartóztattak le.

A bírósági végrehajtó – információim szerint – rávalott Völnerre és más minisztériumi vezetőkre. Miután letartóztatják Völnert, vajon mi fogja aláírni Varga Judit helyett a titkos megfigyeléseket?”

(via hvg.hu)

Valódi Hírek