Orbán Balázs akkorát kamuzott élő adásban, hogy még a miniszterelnöke is megirigyelné

Jár a nagybirtok!

Amit Brüsszelből kínálnak a magyaroknak alapvetően téves helyzetértékeléseken alapszik, ezért nem elfogadható; ha ezeket követjük a migráció, a gyerekeink nevelésével, vagy a háborúval kapcsolatosan elfoglalt pozíciónk kérdésében, akkor pár évtized múlva nem lesz olyan ország, amit Magyarországnak nevezhetünk

hergelte a magyarokat az EU ellen Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója hétfő reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Utalva a miniszterelnöknek a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán elhangzott beszédére, Orbán Balázs elmondta: Magyarország nem egy „nemország„(?). A magyar politika nem abból áll, hogy betartunk másoknak, azoknak az európaiaknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy mi is az Európai Unió részesei lehessünk mondta mindezt az EU-s döntéseket rendszeresen megvétózó, és így az uniós fejlődést akadályozó miniszterelnök jobbkeze.

Van egy „ellenmodell” mondta –, amely arra mutat rá, hogy Európán belül lehet teljesen másképpen is berendezni a kormányzati politikát és sikeres országot működtetni.

Ez a két modell megélhet egymás mellett Európában, de tette hozzá mi nyilvánvalóan annak örülnénk, ha minél több ország inkább büszke lenne a nemzeti szuverenitására, inkább családbarát (?) kormányzást folytatna és a versenyképesség növelésére, a kapcsolatépítésre, nem pedig a blokkosodásra, szankciós politikára helyezné a jövőt„.

A politikus szerint az európai parlamenti választásokon nagy esély mutatkozik arra, hogy ennek a modellnek a nemzetközi ismertsége erősödni fog a nyugat-európai társadalmakban. Ezt kutatások is alátámasztják, amelyek minden európai országban egy meghatározott módszertan szerinti méréseken alapulnak állította, de semmilyen kutatásra nem mutatott rá, amely ezt az eredményt igazolja.

Hozzátette: a „nagy ügyekben„, amelyek egyaránt foglalkoztatják a magyarokat és más európaiakat, a magyar kormány álláspontja ami értelmezhető a magyar nemzeti álláspontként (értsd: aki nem ért ezzel egyet, az nem magyar a szerk.) , többségben van Európa más országaiban is. Hiszen ha megkérdezik az emberektől, hogy szeretnének-e háborúba keveredni Oroszországgal, egyértelműen nemet mondanak persze, sehol máshol nem tesznek fel hasonló álkérdést, csak Magyarországon.

Szeretnék-e, hogy Ukrajna és Oroszország békét kössön? Erre a legtöbb országban igen a válasz. Arra pedig, hogy szeretnének-e illegális migrációt a saját országukban, nemet mondanak fejtette ki, bár furcsa lenne, ha találna olyan országot, ahol többségben vannak azok, akik örülnének a törvénytelen bevándorlásnak.

Mindez azt mutatja, magyarázta Orbán Balázs, hogy „komoly bázisa van” ennek a politikának. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy „jelen pillanatban Magyarország az európai emberek hangja„, jelentette ki a politikai igazgató, hozzátéve, hogy kormányzati szinten csak Magyarország képes ezt az európai többségi véleményt következetesen kifejezni.

Orbán Balázs az M1 aktuális csatorna vendége is volt, ahol elmondta, a miniszterelnök kongresszusi helyzetértékelése szerint a legnehezebb kormányzati éveket élték meg. Komoly nyomás alá került a magyar kormány, hogy mi is vegyünk részt a háborúban (ilyet senki nem kért a szerk.), majd súlyos mértékben hatottak a szankciós politika negatív következményei (persze, annak okát, az orosz–ukrán háborút egy szóval sem említette Orbán – a szerk.), mint az energiaárak elszabadulása és az infláció.

Olyan nehéz időszak volt, amit nem gondoltunk volna, de sikerült azokat a vállalásokat teljesíteni, amiket a miniszterelnöki programadó beszédben kitűztünk magunknak

veregette meg kormánya vállát Orbán, majd propagandamaszlaggal folytatta: meg tudták védeni a nyugdíjakat (nem), a családtámogatásokat (nem), valamint azt hogy a magyar emberek fizessék a legalacsonyabb rezsit (ezt jelentősen megemelték), és hogy aki dolgozni szeretne, annak legyen munkája (persze, ha vendégmunkásokról van szó).

Utalt az inflációra is, ami „elindult lefelé miután az elmúlt két évben Európa-rekordokat döngetett. Így jövőre vissza lehet építeni a „masszív növekedést„, amihez az elmúlt időszakban hozzászoktunk jelentette ki a hantázó Orbán Balázs.

(MTI korrigálva/Nyugati Fény)

Valódi Hírek