Videóval: Használt gumikat halmoztak fel Orbán felcsúti háza előtt

Meglepő ajándék fogadja a kormányfőt.

Hónapok óta foglalkozik a zalai illegális gumilerakatok ügyével Tompos Márton. A Momentum országgyűlési képviselője több olyan helyszínt is talált, ahol több ezer tonnányi gyúlékony abroncs áll gazdátlanul.

A cégadatok alapján

ezek a területek dr. Benkő Tamás János közigazgatási államtitkár családjához köthetőek,

és Ausztriából behozott hulladékot tárolnak rajtuk.

Erre akarta felhívni a képviselő a figyelmet a mai akciójával is. Autóba szállt, és gumiabroncsokat vitt a felelősök házaihoz, hátha legalább onnan elviszik, ha már az illegális telepek esetében semmit nem tesznek azok felszámolásáért.

Elsőként kora reggel az egyik érintett település, Lenti polgármesteri hivatalánál járt, ahol az egyébként egyértelműen orbánista, hivatalosan „független” polgármester cserébe leclgányozta az ellenzéki politikust.

Ezt követően Celldömölkre vitt abroncsokat a környezetszennyező cég telephelye elé.

Végül, de nem utolsó sorban útba ejtette a kormányfő, Orbán Viktor felcsúti házát is a Pancho Aréna tövében.

„Elhoztuk ezeket a gumikat, egy korrupt és mindenféle morális gátlásoktól mentes ember házához.”

– jelentette ki Tompos, hozzátéve, hogy a gumiabroncstelepek felszámolása a minimum ahhoz, hogy az emberek elhiggyék, hogy a miniszterelnök által az Európai Unió legszigorúbb környezetvédelmi szabályainak tartott rendelkezéseket tényleg betartják.

„…ha akkugyárakat akarnak, akkor győzzenek meg mindenkit arról, hogy a környezetvédelmi hatóságok fel tudnak lépni a megfelelő ügyekben. Most úgy látszik, hogy ez egyelőre nem valósul meg”

– jelentette ki Orbán háza előtt állva Tompos Márton, aki ezután a budai várban található Karmelitánál található törvénytelen kordonhoz is vitt pár abroncsot. Emiatt a miniszterelnök munkahelyét védő készenléti rendőrök igazoltatták az országgyűlési képviselőt.

(Tompos Márton/Facebook)

Valódi Hírek