Drámai lépés készül: Ha ez megtörténik, jön az igazi feketeleves

Fájni fog.

Bár az elmúlt hetekben jelentősen csökkent az üzemanyagok ára, a magyar kormány jelentős jövedékiadó-emelésre készül, így januártól várhatóan 41 forinttal emelkedik a benzin és a gázolaj ára erről több ízben beszámoltunk. Ez fordulatot hozhat, amelyet követően ismét bőven 600 forint fölé emelkedhet mindkét üzemanyagtípus ára.

Ha ez még nem lenne elég, újabb kemény lépésre készülhet a háttérben a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete, az OPEC. A JPMorgan energiastratégiai vezetője, Christyan Malek szerint az olajpiac alábecsüli annak esélyét, hogy

az OPEC egy újabb jelentős termeléscsökkentést fog bejelenteni a novemberi ülésén.

Amikor legutóbb hasonlóról döntött a szövetség, durván megdrágultak az üzemanyagok Magyarországon. Július második felében közel 700 forintba került itthon a benzin és a gázolaj.

Ugyan Malek megjegyezte: sokan azt gondolják, nem foghatja jobban vissza a termelést a kőolajóriás, akadhatnak még meglepetések;

még jobban visszafoghatja a termelést az OPEC.

Emellett egy másik szervezet is mérlegeli, hogy visszafogja a kőolajtermelést a csökkenő árakra, illetve az izraelipalesztin konfliktusra adott reakcióként.

(tozsdeforum.hu/oilprice.com)

Valódi Hírek