Mi baja Kocsis Máténak? Mindenkit kiosztott a Fidesz kongresszusán, majd tett egy fontos bejelentést (+videó)

„Sziporkázott” a politikus.

Tisztújító kongresszust tartott szombaton a Fidesz. Orbán Viktor elpusztíthatatlan, maradt ő az elnök. Bár a miniszterelnök is mondott merészeket, a pálmát (szerintünk) Kocsis Máté vitte.

Három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja majd a Büntető törvénykönyv, ha valaki külföldről fogad el pénzt a kampányához

– jelentette be a fideszes frakcióvezető.

De a bejelentésen túl sziporkázott is a fideszes politikus, főleg akkor, amikor az ellenzéki pártokat kellett becsmérelni. (Ehhez nagyon ért!)

Ironikus megjegyzésekkel tűzdelt beszédében egyebek mellett megemlítette, a DK Árnyékkormányának kezdeményezésére megalakult a mesterségesintelligencia-csoportot, „nyilván a veleszületett híján”, szerinte a momentumos politikusok felszólalásait már ilyen írja. (Egyébként a Momentum nyíltan vállalja, hogy a többi közt használja a ChatGPT nevű mesterséges intelligenciát.)

Szavai szerint a Párbeszéd pedig nagyon nehéz időket él, a szavazóik száma „elérte a nullát, úgyhogy most itthon új gazdatestet keresnek a választásokra”.

Az általa „a baloldal csődörpártjaként” említett DK-ról kijelentette, „Gyurcsány Ferenc emberei folytatták a főváros kirámolását”, és „mindent megtettek Brüsszelben a hazájuk ellen”, ám vicces dolgok mellett tettek veszélyeset is: külföldi milliárdosok pénzéből akartak kormányra kerülni, és máig nem tudni, „mit ígértek a dollárokért cserébe”. A rubelekről és pártja orosz kapcsolatairól valamiért nem beszélt. Érdekes.

„Ha a baloldal új gyakorlatát vennénk figyelembe, a szavazóhelyiségeket célszerűbb lenne egyenesen bankfiókokban, pénzváltóknál vagy ATM-ek mellett kialakítanunk”

– fogalmazott Kocsis, hozzátéve, az ellenzék tagjai „a magyar érdekeket rendre figyelmen kívül hagyják, a külföldi megrendeléseket rendre teljesítik a belpolitikában; na, ők tényleg úgy táncolnak, ahogy azt Soros és a brüsszeli elit elvárja, ahogy ők fütyülnek”.

Szerinte ezért van szükség a Btk. módosítására, így illeszkedik ez a lépés a kormány legújabb EU-ellenes nemzeti konzultációjához is.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek