Videóval: Egész Magyarországot rettegésben tartó betörőket fogtak el Csongrádban

Egy fővárosi bevásárlóközpont parkolójában fogták el őket.

Szegedi rendőrök fogtak el két grúz férfit, akik a gyanú szerint

országszerte követhettek el betöréseket

– derült ki egy, a police.hu-n megosztott friss közleményből.

A hatósághoz november 14-én futott be a bejelentés, miszerint Algyőn ismeretlenek betörtek egy családi házba, ahonnan pénz és ékszerek tűntek el. A nyomozók rögtön nekiláttak az adatgyűjtésnek, egy gyanús autó is feltűnt nekik, amely többször megfordult a településen a betörést megelőzően.

Még aznap hívás érkezett Sándorfalváról, másnap pedig Ásotthalomról újabb betörések áldozataitól. A hatóság emberei időközben azonosították az elkövetők járművét, valamint kiderült, hogy a tolvajok nagy valószínűséggel országszerte követtek el hasonló bűncselekményeket.

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai csütörtökön megállapították a két férfi személyazonosságát, valamint a tartózkodási helyüket. A detektívek a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályával együttműködve

egy budapesti bevásárlóközpont parkolójában fogták el a gyanúsítottakat.

A grúz állampolgársággal rendelkező férfiak Csongrád-Csanád vármegyében csaknem 5 millió forintnyi kárt okoztak az áldozatoknak.

Eljárás indult ellenük lopás megalapozott gyanúja miatt, így a nyomozók már őrizetbe is vették őket, valamint kezdeményezték a letartóztatásukat – részletezte a hatóság a közleményében.

Az elfogásukról videó is készült:

Nemrég arról számoltunk be, hogy egy pakisztáni állampolgár okozott felfordulást Kiskunmajsánál, miután járművével egy fának csapódott – gépjárművel menekülteket szállított. A balesetben ketten a helyszínen életüket vesztették.

Az Orbán-kormány korábbi súlyos döntése nyomán több száz embercsempészt engedtek szabadon a hazai börtönökből, ráadásul értesülések szerint augusztus elejéig több mint 1300 olyan bűnözőt eresztettek szélnek, akik közül többen megszegték a reintegrációs őrizet szabályait, azaz sikertelen volt a rácsokon kívüli világba való visszailleszkedésük.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek