Dobrev Klára: Elmondom, miért nem emel béreket Magyarországon Orbán! (+videó)

A költségvetésben lenne pénz tisztességes béremelésre, de helyette luxuscikkekre költ a kormány.

Döntött az Orbán-kormány a minimálbér-emelésről, ezt a döntését pedig áterőltette a társadalmi partnereken – fogalmazott Dobrev Klára pénteki Facebook-videójában.

Ez a béremelés 2023 végén semmire sem lesz elég – mutatott rá az árnyék-miniszterelnök. Mint mondta, 2024-ben a bérből és a fizetésből elő magyar dolgozók nehezebben fognak élni, mint eddig.

Az orbáni infláció, amely Európa-rekorder volt idén, és amely a jelek szerint velünk marad 2024-ben is, gyakorlatilag elvitte és el is fogja vinni a béremelés összegét – vélekedett a Demokratikus Koalíció politikusa hangsúlyozva, hogy

szociáldemokrata fordulatra van szükség,

mert Orbán Viktoréktól hiába várják a magyarok a tisztességes béremelést, az ő filozófiájuk lényege, hogy alacsonyan tartják a fizetéseket.

A kormány ezért erőltet át a versenyszférán egy olyan bérmegállapodást, amelyben mindenki rosszul fog járni, aki dolgozik és fizetésből él – fogalmazott Dobrev, megjegyezve, hogy pénz ugyan lenne, hazánkban könyvelhették el a legmagasabb nyereséget a leggazdagabbak. A költségvetésben van pénz például reptérvásárlásra és luxuskiadásokra, de Orbánék

mennek tovább az olcsó munkaerőre épített kínai akkumulátorgyárakat kiszolgáló politikájukkal.

Ezért szükséges egy szociáldemokrata fordulat, hogy végre ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek Magyarországon – mutatott rá az árnyék-miniszterelnök.

(Dobrev Klára/Facebook)

Valódi Hírek