Újabb méretes dobásra készülnek Felcsúton, de kiszúrtak valami furcsaságot

Érdekes!

Már korábban is beszámoltunk arról a felcsúti mobil jégpályáról, amely kisebb bonyodalmakat okozott, legalábbis ami a kivitelezését illeti. A nyilvánosan elérhető eredeti kiírásban ugyanis „többfunkciós sportpályáról” volt szó, majd a kivitelező cég, amely történetesen Mészáros Lőrinc és családja tulajdonában van, felajánlást tett egy mobil korcsolyapálya létesítésére.

Sőt a területen végül egy „tóétterem” is helyet kapott, amelynek üzemeltetését Mészáros Lőrincék végzik, ugyanis az ingatlant a milliárdos egyik cége kapta bérbe 5+5 évre – más mellesleg nem is pályázott a közpénzből épült vendéglátó üzemeltetésére.

A történetek óta eltelt egy év – emlékeztetett az rtl.hu, és mint rámutattak, szeptemberben kiírtak egy közbeszerzést egy mobil jégpályára a településen. A jelentkezők között ismét felbukkant a tavaly érvénytelen ajánlatot tett osztrák cég, amely idén sikerrel járt, így

több mint nettó 90 millióért ők biztosítják majd a korcsolyapályát.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben mellesleg már feltöltöttek pár dokumentumot: ezekből kiderült, hogy a pálya akkora lesz, mint tavaly, a cég pedig szállítja majd a fenntartáshoz szükséges eszközöket is.

A történet különlegessége, hogy a kivitelezési iratokban a tavaly nyári dátum szerepel, így

valószínűleg ezeken a terveken alapult a legutóbbi korcsolyapálya is.

Valódi Hírek