Bajban Deutsch Tamás öccse: Súlyos csalás miatt nyomoz a rendőrség ellene

Nem várt fordulat.

Deutsch Tamás testvére, Deutsch Péter ellen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt újra nyomoz a rendőrség.

Tavaly augusztusban megírtuk, hogy Deutsch Pétert leváltották a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságot lebonyolító cég éléről. Ugyanakkor utolsó munkanapján kötött egy 260 milliós szerződést 400 versenybíró képzésére.

Először Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselőnek szúrt szemet a gyanús szerződés, aki emiatt írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez; ő ezt feljelentésként értékelve továbbította a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályához.

A közbeszerzés nélkül megkötött szerződés több sebből is vérzett. Egyrészt éppen csak alatta maradt a 260 milliós szerződési a 262 450 000 forintos összeghatárnak, amely felett az Európai Unió kötelezi a tagállamokat a közbeszerzés kiírására.

Másrészt a Magyar Atlétikai Szövetség ugyanilyen versenybírói képzésre 2017-ben fejenként 12 700 forintos összegért írt alá szerződést, ez az összeg 2022-re 650 ezer forintra ugrott, ami

valószínűtlenül nagy drágulás.

Emellett arra sem találtak bizonyítékot, hogy a képzést valóban elvégezte a 400 fő.

A nyomozást ennek ellenére a rendőrség megszüntette, de az Integritás Hatóság felülvizsgálati kérelmet nyújtott be az ügyben, amelynek a bíróság helyt is adott.

A beadvány szerint a rendőrség nem hallgatta meg a szerződés aláíróit és annak ellenjegyzőit sem, de még szakértői véleményt sem készített, amely alapján eldönthette volna, hogy a szerződés reális összegeket tartalmaz-e.

Az Integritás Hatóság keddi közleménye szerint „a Budai Központi Kerületi Bíróság az Integritás Hatóság által előterjesztett felülbírálati indítványnak helyt adott, és a nyomozó hatóság határozatát hatályon kívül helyezte, így a bíróság végzésével a nyomozás külön döntés nélkül folytatódik”.

Valódi Hírek