Ezt nem láttuk jönni: Orbán hirtelen köszönetet mondott Soros Györgynek

Meglepő percekben volt része az Orbán előadását hallgatóknak.

Orbán Viktor hétfőn beszédet mondott a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány eseményén, a szervezet harmincéves évfordulójának apropóján rendezett, és már a nevében is aktuálpolitizáló Szuverenitás konferencián – számolt be az Index.

A rendezvényen – amelyen előadást tart többek között Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Varga Judit EP-listavezető és Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője is – a kormányfő a rendszerváltásra emlékezett vissza, amikor ő is szerkesztője volt az 1993-ban alapított intézmény elődjéül szolgáló Századvég folyóiratnak.

A mából visszanézve elképesztő dolgokat mondott az akkor történtekről a kormányfő,

hiszen ma már éppen azt képviseli, ami ellen akkor küzdöttek.

A ma már egy igaz szót kimondani nem bíró Orbán Viktor azt mondta: a folyóirat alapításakor – Václav Havelt idézve – úgy gondolták, hogy hazugságban nem lehet élni, abba az ember belebetegedik, majd bele is pusztul.

Mint mondta, a céljuk az volt, hogy a szabadság iránti vágy terjedjen, ezért hozták létre folyóiratot.

Később beszélt Soros Györgyről is, akinek a karrierje elején rengeteget köszönhetett, például azt is, hogy Angliában tanulhatott.

„Minden szertartásban fontos, hogy az ördög neve is elhangozzék”

– jelentette ki.

Mint mondta, egy időben valóban „egy malomban őröltek vele”, mivel Soros mindig is antikommunista volt, de azt nem kell most „megfejteni”, hogy miért volt így. Állítása szerint akkor még nem volt világos, hogy Soros György „akarja uralni Közép-Európát” helyettük.

Valódi Hírek