Itt a bosszú a kritikákért: Orbánék már be is tárazták a töltényt, készülhet minden magyar

Újabb határátlépés.

Szuverenitásvédelmi hatóságot hozna létre a Fidesz .

A Parlamentnek alárendelt szervezet feladata lenne figyelni a szuverenitásra (függetlenségre, önállóságra – szerk.) veszélyt jelentő (?!) sajtótermékeket, civil szervezeteket, illetve más kockázati forrásokat. Az adatgyűjtéséről a tervek szerint rendre beszámolnának a nyilvánosságnak.

A hvg360 fideszes forrásai szerint

az új hatóság leginkább példastatuálásra lenne alkalmas.

Mint mondták, a tervezett új állami szervezet leginkább az ombudsmani hivatalhoz, valamint az Állami Számvevőszékhez lenne hasonló.

Az értesülések szerint a törvényjavaslat parlamenti benyújtásával még várnak az uniós tárgyalások miatt. Kocsis Máté frakcióvezető szeptemberben közölte, hogy ősszel úgynevezett „szuverenitásvédelmi törvénycsomag” kerül a Parlament elé.

A politikus elmondása szerint a céljuk, hogy

megnehezítsék (!) „azoknak a dolgát, akik külföldön dollárért árulják hazánkat”.

Kocsis közleménye szerint a törvénycsomag tartalmaz majd Alaptörvény-módosítást, amelyben „az ország szuverenitásának megvédését rögzítik”, valamint egy olyan szabályt, amely kimondja, hogy a választáson induló szervezetek – függetlenül attól, hogy nem pártok – a pártok gazdálkodására vonatkozó szabályok szerint kell, hogy eljárjanak.

Hozzátette: az indítványnak a Büntető törvénykönyv módosítását is tartalmaznia kell, mert szerintük „mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy aki külföldön dollárért árulja a saját hazáját (?), azért itthon felelnie kell a törvény előtt”.

Valódi Hírek