Az árnyékkormány bér- és nyugdíjemeléssel ellensúlyozná az Európa-rekorder inflációt

A hazai drágulás több mint háromszorosa az euróövezetinek.

Újabb lesújtó adatot tett közzé a Központi Statisztikai Hivatal: kimutatásuk szerint még mindig 9,9 százalékos az orbáni infláció – emlékeztetett Kálmán Olga pénteki online sajtótájékoztatóján.

Az árnyékkormány szóvivője rámutatott: ez Európa bármely kormánya számára szégyellnivaló adat lenne. Mint mondta, a hazai drágulás nem csupán Európa-rekorder, hanem

több mint háromszorosa az euróövezetben tapasztalható inflációnak.

Orbán Viktor tökéletesen tisztában van a saját alkalmatlanságával, így az egy számjegyű inflációt tűzte ki célul, hogy még ezt a siralmas adatot is megünnepelhesse – fogalmazott a Demokratikus Koalíció politikusa.

„Attól, hogy Orbán Viktor előre megmondta, hogy ő így akar majd leszállni a bicikliről,

ez még ugyanakkora arcra esés”

– szögezte le Kálmán Olga. Mint szemléltette, ha valami 300 forinttal drágul Európában, az Magyarországon 1000-rel.

Az árnyékkormány szerint amíg marad az Orbán-rendszer, addig maradni fog az Európa-rekorder orbáni infláció is – mutatott rá Kálmán Olga.

Hozzáfűzte: Orbán az árakat tornássza fel, a Dobrev Klára vezette árnyékkormány viszont

a béreket és a nyugdíjakat emelné a kormányváltás után.

Elmondása szerint arra készülnek, hogy szociáldemokrata fordulattal letörjék az orbáni inflációt, a fizetések és a nyugdíjak emelésével pedig utolérnék az elszabadult árakat, emellett pedig véget vetnének a megszorítások és áremelések politikájának.

„Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett, igazságos Magyarországot akarunk!

Erre készülnek a szociáldemokraták”

– mutatott rá az árnyékkormány szóvivője.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek