Nagy Márton pezsgőt bont: Végre célba ért az Orbán-kormány – de van egy „aprócska” baki

Nem hiszünk a szemünknek!

A fogyasztói árak októberben átlagosan 9,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat, szeptemberhez viszonyítva pedig átlagosan 0,1 százalékkal csökkentek, ezen belül a járműüzemanyagok 3,8, az élelmiszerek 0,1 százalékkal lettek olcsóbbak – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az élelmiszerek ára 10,4 százalékkal emelkedett 12 hónap alatt.

„Ezzel tehát a kormány lebirkózta, és egy számjegyűre csökkentette az inflációt, idő előtt teljesítve korábbi vállalását”

– állapította meg Nagy Márton a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye szerint.

A miniszter hozzátette, hogy 2023 az infláció letörésének, 2024 pedig a növekedés helyreállításának az éve. Így az infláció csökkenésével párhuzamosan – amely év végére 6-7 százalékra csökkenhet, jövőre pedig 5-6 százalékot érhet el – a kormány egyre inkább a gazdasági növekedés helyreállítását szolgáló intézkedéseket helyezi előtérbe.

Kijelentette: az idei 0 százalékos növekedést követően a kormány jövőre „újra dinamikus pályára állítja a gazdasági növekedést” (?), így az visszatérhet a korábbi években megszokott 4 százalékos, illetve afeletti növekedési ütemhez.

Nagy Márton sikerpropagandáját némileg árnyalja, hogy miközben szerinte az eddigi nehézségeket a háború, a szankciók és a multik árspekulációja okozta, tehát

mindenki más hibás, csak a kormány nem,

egy mai hír szerint Ukrajnában, ahol valóban háború dúl, közel feleekkora, 5,3%-os az áremelkedés mértéke, és az elmúlt időszakban végig alacsonyabb volt a magyarnál.

(MTI/Nyugati Fény)

Valódi Hírek