Természetes, fahatást keltő design WPC kerítésekkel

A kerítésnek számos funkciója van. Az a cél, hogy olyan terméket találjunk, amely tartós, esztétikus és valamennyire biztosítja a privát szférát is számunkra. Napjainkban találkozhatunk olyan anyagokkal, amelyek kifejezetten a kerítésépítés céljaihoz igazodva készültek el, ilyen a WPC is.

Amennyiben szeretnél olyan kerítést, ami hasonlít a fa anyagú darabokhoz, ugyanakkor sokkal hosszabb élettartammal rendelkezik, akkor tarts velünk! Cikkünkben bemutatjuk neked a WPC produktumokat.

Miből készüljön a kerítés?

A legtöbben erre a kérdésre határozottan azt válaszolják, hogy fából. Abban egyetértünk, hogy a fakerítések gyönyörűek, és valósággal beleolvadnak a környezetükbe. De mi lenne, ha azt mondanám, hogy a WPC ugyanerre képes? A faerezetes WPC kerítés világában a természetesség és a masszivitás egyaránt jelen van. A WPC Nagyker weboldalán több különleges mintázatú WPC anyaggal is találkozhatunk.

Tisztázzuk tehát, miben különbözik egymástól a fa és a WPC. A faerezetes WPC kerítések a hagyományos fa változatokhoz nagyon hasonlítanak, viszont a szerkezetük teljesen más. A WPC ugyanis a fa és a műanyag kombinációja, s éppen ennek köszönhető, hogy akár 15-20 évig sem kell cserélni a belőle készült kerítésrendszereket.

Mindebből az következik, hogy az anyag nem vetemedik, korhad, szálkásodik, nem tesz benne kárt a fagy, az erős UV-sugárzás, és az éves karbantartásnak is búcsút inthetünk.

Többféle kerítésanyag közül választhatunk

Magának a WPC anyagnak is számos változata van, tehát azt kell eldöntenünk, hogy mi melyiket preferáljuk.

A faerezetes kerítések esetében olyan famintás produktumokat választhatunk, amelyek egy kis természetességet csempésznek a környezetünkbe. A telepítésük rendkívül gyors, nem igényel nagy szaktudást, s a lécek vágása és alakítás szintén egyszerű, mivel megegyezik a fáéval. A munkálatok során ezeket rögzíthetjük a vasszerkezetre kapupántcsavarral, de U profilba is rakhatóak.

A zárt kerítésrendszerek akkor jöhetnek jól, ha túl forgalmas helyen lakunk, esetleg tele van az utca kíváncsi emberekkel, szomszédokkal. Ezek a határolók teljes takarást tesznek lehetővé, ráadásul valamennyire zajvédő hatással is rendelkeznek.

A WPC-vel könnyű tervezni!

Először azt kell tisztáznunk, hogy klasszikus vagy zárt kerítést szeretnénk-e. A standard, a faerezetes, a bordázott és a zárt WPC kerítések mind-mind passzolhatnak az elképzeléseinkhez.

A szürke és a barna megannyi árnyalata vár ránk a modern WPC kínálatban, arról nem is beszélve, hogy a környezetvédelem útjaira is ráléphetünk, amenyiben ezt a kerítésanyagot választjuk. A környezettudatos kerítésépítést a gyártási technológia, illetve az újrahasznosított alapanyagok felhasználása egyaránt lehetővé teszi.

A WPC kerítéssel tehát nem kell sokat bajlódnunk, sem a telepítés, sem az utógondozás során. Az eredmény pedig nem mást, mint egy strapabíró rendszer.