A desztillált vizet számtalan helyzetben lehet használni

Valószínűleg már mindenki hallott erről a termékről. A beszerzése egyszerűen megoldható, és az élet több területén is használják napi rendszerességgel. A hatékonysága kiemelkedő, és több helyzetet is meg lehet vele oldani. Az előállítása is nagyon egyszerű, ezért is lehet nagy mennyiségben vásárolni belőle.

Mire jó a desztillált víz?

Kezdjük a legegyszerűbb tényezővel: a beszerzése könnyedén megoldható például a Weber Autotechnik desztillált vízeinek kínálatából. 5 és 60 literes kiszerelés is elérhető, amelyek teljesen sótalanított, demineralizált vizet tartalmaznak. Ezeket ipari felhasználásra lehet alkalmazni, de emellett még több területen is használják. Az előállítása nagyon egyszerű: tulajdonképpen egyfajta lepárlás során keletkezik. A folyamat során oldott állapotban lévő ionoktól megtisztított vizet kapunk végeredményben. A desztillálás nem más, mint az ionok mennyiségének a csökkentése, így a vízkeménységért felelős magnézium és kalcium is “eltűnik”.

Több célra is fel lehet használni. Ezek közé tartoznak az ipari és háztartási célok is. Az ok nagyon egyszerű: nem található benne olyan szennyeződés, mint a már említett magnézium vagy kalcium ion, ami hosszú távon károsíthatná az egyes berendezéseket. Otthon például gyakran használják párologtató készülékekben, mivel a száraz levegőt csak így tudjuk mesterségesen legyőzni. Ha csapvizet raknánk az eszközbe, az pár héten belül tönkre is menne, jobb esetben pár hónapig húzná csak.

A járművek akkumulátorához is alkalmazzák a desztillált vizet. Nyílt cellás akkuknál fordul elő az, hogy ilyen folyadékkal oldják meg az utántöltést. A járművek hűtőfolyadékához 70:30 arányban adagolnak desztillált vizet. Nincs benne só, így a vízkövesedés ellen is tehetünk a segítségével.

Alkalmazási területek széles palettája

A desztillált víz egy nagyon fontos kiegészítő. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy a pálinkakészítés során is előkerül, mivel nagyon magas az alkoholtartalma a friss pálinkának, és ezzel szokás higítani. Ezen kívül még kémiai, gyógyszeripari kísérleteknél is használják, valamint a vegyipari felhasználása sem ritka.

A legnagyobb előnye, ahogy azt már említettük, hogy mivel nem tartalmaz olyan ionokat, amelyek miatt túl kemény lenne a víz, így a vízkő kialakulása sem lehetséges.

Desztillált vízből sosem elég

Mivel számtalan területen használják, így ipari és háztartási környezetben is jó, ha mindig van elérhető tartalék. Ma már igazán nagy kiszerelésben is vásárolhatunk belőle. Akár online módon is, hogy napokon belül megérkezzen a szükséges desztillált víz. Természetesen az alkalmazás során kiemelten oda kell figyelni, hogy pontosan mihez, mikor és hogyan adagoljuk. Pláne igaz ez a járművek akkumulátora esetében.

Mindenképpen konzultáljunk szakemberrel, mielőtt házilag próbálunk “barkácsolni” a desztillált víz segítségével.