Itt a bejelentés: Újabb kínai gigagyárat hoz Magyarországra az Orbán-kormány

A Tesla riválisa érkezik Szegedre?

Magyarországon szeretné felépíteni első európai autógyárát a kínai BYD, az erről szóló döntés a cégen belül már megszületett – írta meg a Telex a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (F.A.S.) iparági információi alapján.

A lap felidézi, hogy míg a többi uniós tagállam az elmúlt években egyre inkább eltávolodott Kínától, addig Orbán Viktor Magyarországa megőrizte és elmélyítette szoros kapcsolatait az ázsiai világhatalommal, és Kína fontos gazdasági partnere lett.

Amikor a magyar kormányfő pár hete egyetlen uniós vezetőként részt vett a kínai Egy övezet egy út gazdasági fórumon, ellátogatott Sencsenbe is a BYD autógyártó céghez. A cég a nemzetközi autóipar meghatározó szereplője,

mára a világ második legnagyobb elektromos autógyártója a Tesla mögött.

Arról korábban már beszámoltunk, hogy a cég magyarországi gyárépítéséről már egy ideje keringenek hírek, de hivatalos bejelentés még nem történt. Azt az információt most a F.A.S. is megerősítette, hogy a várható helyszín Szeged, ahol már meg is kezdődtek a földkisajátítások, helyet biztosítva a kínaiak üzemének.

Valódi Hírek