Most jött el az orbáni bosszú ideje? Már ki is küldte a kormány a méregdrága csekket

Mert ellenzékit választottak polgármesternek.

Balmazújváros városától a kormány visszaköveteli kamatostul a 400 millió forintot egy megvalósult fűtés-korszerűsítési beruházás után. Arra hivatkoznak, hogy a tíz a felújított ingatlanból egy nem teljes egészében az önkormányzat tulajdona. Az egyik ház 34 százalékban a Balmazújvárosi Football Klubé, amely ezért feljelentette az önkormányzatot. A klub elnöke Tiba István fideszes képviselő – erről Hadházy Ákos számolt be Facebook-oldalán.

Hadházy szerint egyértelműen a cél ezzel

az önkormányzat csődbe vitele, mivel annak ellenzéki polgármestere van.

A független országgyűlési képviselő bejegyzését teljes egészében közöljük:

„ÍGY TESZI TÖNKRE EGY FIDESZES KÉPVISELŐ A SAJÁT VÁROSÁT

Tanulságos történet Balmazújvárosból: a kormányárt nem csak ellopja az uniós pénzeket, de azt is megakadályozza, hogy mások értelmesen használják fel.

Rengeteg kamuprojektet bemutattam már, amelyek csak az EU-s támogatások lenyúlására jók, vannak azért pozitív példák is.

Balmazújváros még 2017 végén nyert el 400 millió forintot, hogy tíz középület fűtését termálvízzel, a villamosenergia szükségletét pedig a vízzel együtt érkező gázból biztosítsák. Mára a fűtési rendszer elkészült és az ún. gázmotor része is 90 százalékban kész.

Idén nyáron azonban megérkezett a levél a Miniszterelnökségtől: szabálytalanságot állapítottak meg a projektben, és kérik vissza a támogatást kamatostul. Az önkormányzat hiába kérte a támogatási szerződés módosítását, a kormány hajthatatlannak bizonyult.

Mi volt az a nagy szabálytalanság? A tíz ingatlan közül, amelyen a beruházás megvalósult, egy nem száz százalékban az önkormányzat tulajdona, hanem 34 százalékban a Balmazújvárosi Football Klubé. Ezt a tényt maga a klub jelentette be a hatóságnak, mintha csak meg akarná akadályozni az energetikai projektet.

Ja és ki a klub elnöke? Tiba István, a város korábbi polgármestere, fideszes országgyűlési képviselő, aki a saját városát akarta megfosztani a fejlődés lehetőségétől, csak azért, mert az független polgármestert választott. Ha vissza kell fizetni a támogatást, Balmazújváros csődbe mehet, nyilván ez is Tiba István célja.

Tiba nevéhez több „érdekesség” is fűződik. Az ő jegyzője volt Veres Margit, későbbi polgármester, akit 2018-ban öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a bíróság vesztegetés elfogadása miatt, ám azóta sem vonult börtönbe.

Vélhetően elnöki kegyelmet kapott, de ezt nem verték nagy dobra.

Tiba másik mesterműve a balmazújvárosi foci feljuttatása az NB1-be. Ahonnan aztán kiestek, majd a következő évben, amikor az önkormányzat már nem támogatta a klubot, hirtelen pénzügyi gondok támadtak és még az NB2-ből is kizárták őket. A vagyont azért előtte még átjátszották az önkormányzattól a Tiba-féle egyesülethez (erről a történetről egy linket teszek kommentbe).”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

Valódi Hírek