Kocsis Máté riadóztat: Úgy értesült, már a magyar határon topognak a terroristák

Már pánikoltatja a lakosságot.

„Mostantól nyilvános a titkosszolgálatok jelentése a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről. Világosan látszik, micsoda kockázatot jelent Európa biztonságára a felelőtlen brüsszeli migrációs politika”

– erről posztolt csütörtökön Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője azt fejtegette a közösségi oldalán, hogy

a szerb-magyar határon már jelen vannak az ismert terrorszervezetek,

mint az ISIS, Al-Kaida, Hamász.

Emellett – elmondása szerint – egyre több európai célpontú terrorcselekményre vonatkozó információ keletkezik a térségből. A tálibok is jelen vannak a Vajdaságban, sok embercsempész rokoni kapcsolatban áll afganisztáni tálib kormányzati vezetőkkel, illetve a hozzájuk köthető Haqqani terrorcsoport tagjaival – részletezte a politikus.

Mondandójához hozzáfűzte, hogy a tálib titkosszolgálat közvetlen irányítása alá helyezte az afgán embercsempészek tevékenységét. Végül megjegyezte, hogy rendszeressé váltak az erőszakos cselekmények és a fegyverhasználat a határon.

Orbán Viktor emberének határozott elképzelése van, miszerint minden eszközt be kell vetni a terrorizmus ellen,

az Európai Uniónak támogatnia kell a magyar határvédelmet,

sőt egy új migrációs politika is elkélne Brüsszelben. A kormány tagjai mellesleg ezt rendszeresen hangoztatják, nemrég például Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ecsetelte, hogy a migrációs nyomás erősödése is Brüsszel számlájára írható – csakúgy, mint a legtöbb rossz dolog, legalábbis Orbánék szemében.

Ugyanakkor fontos megjegyezni azt is, hogy az Orbán-kormány hatalmas port kavart azzal a döntésével, amely szerint szabadon engedett több száz elítélt embercsempészt a hazai börtönökből. Korábbi értesülések szerint augusztus elejéig több mint 1300 ilyen bűnözőt eresztettek szélnek, akik közül többen megszegték a reintegrációs (a börtönön kívüli világba való visszailleszkedést segítő – a szerk.) őrizet szabályait.

(Kocsis Máté/Facebook)

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2023/10/27/ekkora-baj-van-orban-orkan-ereju-szelrol-papolt-rendkivuli-radiointerjujaban

Valódi Hírek