Elképesztő videó: Kikerült a botrányos felvétel a pedagógusokat kirúgó tankerületi vezető magyarázkodásáról

Kínos pillanatokat élt át.

Megírtuk, hogy november 2-án folytatódott annak az öt kirúgott tanárnak a bírósági tárgyalása, akik beperelték a Belső-Pesti Tankerületet, mivel szerintük jogellenesen bocsátották el őket. A bíró csütörtökön hallgatta meg Marosi Beatrix tankerületi vezetőt, aki a kemény kérdésektől többször is önellentmondásba keveredett.

Marosi például nem tudott a tárgyaláson felelni arra a kérdésre, hogy véleménye szerint „mi a különbség a polgári engedetlenség és a sztrájk fogalma között?”. Ugyan ő erre nem tudott válaszolni, viszont a bíró már részletesen kifejtette szakmai álláspontját az ügyben.

Az rtl.hu videót is közölt a tárgyalásról. Azt írták, a tankerületi igazgató nem járult hozzá, hogy a hangját nyilvánosságra hozzák, ezért a felvételt eltorzították.

A tárgyaláson lezajlott párbeszéd pedig így szólt:

Halász Krisztián: „Mi alapján döntötte el, hogy kiknek kell távoznia?”

Marosi Beatrix:„Az órák és az alkalmak számát tekintettük mérvadónak, azokat küldtük el, akik a legtöbbet mulasztottak.”

Halász Krisztián: „De miért pont öt kollégát választott ki, ha egyébként már egy óra elmulasztása is súlyos kötelezettségszegésnek számít az ön álláspontja szerint? Miért nem három, hat vagy épp hét polgári engedetlenkedőt küldtek el? Az öt talán valamilyen meseszám?”

Marosi Beatrix: „Akkor és abban a helyzetben ezt éreztem helyesnek, ennyi.”

A bíró ezek után rendre utasította Marosit, és figyelmeztette, normálisan válaszoljon, mert

ez nem egy tévés műsor.

Marosi kínos pillanatait alább lehet megtekinteni.

Videó:

Valódi Hírek