Perintfalvi Rita: Ki a felelős Homonnay Gergely haláláért?

Lassan két éve nem tudjuk.

Perintfalvi Rita teológus közösségi oldalán a közelgő halottak napja alkalmából a tragikus körülmények között elhunyt Homonnay Gergely emlékét idézte fel. Többek között arra a kérdésre keresi a választ, „ki a felelős a Homonnay Gergelyek haláláért?”.

Bejegyzését alább közöljük:

„🤞MEMENTO MEI! KI A FELELŐS A HOMONNAY GERGELYEK HALÁLÁÉRT?

Ma este, amikor beköszönt a Halottak napja ünnepének vigíliája a tőlünk eltávozott szeretteinkre emlékezünk. Az idén is elsőként Gergőre gondolok. Egy váratlanul kettétört, éppen csak virágba borult barátságra.

Olyan fájdalom ez, ami lehet, hogy enyhül az idővel, de soha el nem múlik. S tudom, hogy ez a fájdalom nem csupán az enyém, hanem sokaké, a Tiétek is. De abban is biztos vagyok, hogy Gergő nem szeretné, ha csak keseregnénk az ő és Erzsike gyötrelmes hiányán. Inkább azt szeretné, hogy ezt a megsebzettséget, amit a lelkünkben hordozunk, használjuk a rendszerkritikus ellenállásunk erőtereként. Ezért szeretném feltenni ezen a napon a kérdést, hogy

ki a felelős a Homonnay Gergelyek haláláért?

Azért használok többes számot, mert nem csupán Gergőre gondolok, hanem a magyar LMBT-közösség minden egyes tagjára, akiknek mindennapjait megnyomorítja az orbáni rezsim. Akiket elüldöztek a hazából, mert itt csak a másodrangú állampolgár szerepe jutott nekik és most a tehetségükkel a külhont gazdagítják.

Akiket most már alaptörvényi szinten diszkrimináltak és fosztottak meg a legalapvetőbb emberi jogaiktól. Akiket Orbán Viktor és kormánya össze akar mosni a pedofil bűnelkövetőkkel, akiket a gyermekekre nézve veszélyeztető elemnek deklaráltak. Akiknek puszta létezése miatt könyveket fóliáznak be, könyvesboltokat bírságolnak meg, kiállításokról tiltják ki a fiatalokat, nehogy megfertőzze őket az, ami végtelenül emberi.

S gondolok azokra is, akik a gyűlöletkampányt és azt, – amiről Gergő oly sokszor beszélt – az állandó mantrát, hogy »mocskos b*zi« egyszerűen nem bírták elviselni:

megbetegedtek vagy megbetegítették saját magukat, vagy éppen öngyilkosok lettek,

mert a hatalom, ami ma Magyarországon regnál és szélsőjobbos csatlósai elhitették velük, hogy ők nem teljes értékű emberek és hogy jobb hely lenne a világ nélkülük.

Gergő is sokszor érezte ezt a kegyetlen nyomást. A nyomást, ami az emberiség legaljasabb bűne. Amikor egy embercsoportról elhiteti a megalomániás hatalom, hogy kártékony, ártalmas, fertőző, bűnös.

Istenem, hányszor megtörtént ez már!

Hányszor kellett a bűnbak a fennálló politikai erőknek, mert képtelen voltak valós megoldásokat találni a valós problémákra!

Zsidók, nők, melegek, idegenek, más vallásúak, ateisták, szabadon gondolkodók lettek a pusztítás céltábláivá. Most tényleg az a legfontosabb probléma 2023 őszén Magyarországon, hogy megjelent a Nemzeti Múzeumban egy fotókiállítás, ami szeretetben és egymás kölcsönös tiszteletében élő LMBT-embereket mutat be?

És innen ezért ki kell tiltani a fiatalokat?

Dúró Dóra te is ennyit tudsz, egy Fideszes szatelitpárt senkije vagy, de egy olyan senki, akinek a nevét fekete betűkkel fogja írni a történelem. Mert a neved szégyen minden tisztességes magyarra nézve! Persze nem magadtól vagy ennyire ártalmas, csak egy Orbán-csicska vagy, éppúgy ahogy Novák Katalin!

Mindketten felelősek vagytok a magyar LMBT-emberek megbélyegzéséért, üldözéséért és mondjuk ki: gyakran a haláláért is! Hogy vagytok képesek reggelenként a tükörbe nézni?

És ne felejtkezzünk el a sze*uális kisebbséghez tartozó embereket meghurcoló, spirituálisan bántalmazó, az őrület határára kergető egyházakról, vallási közösségekről sem!

A ti bűneitek is fekete betűkkel lesznek bevésve az élet könyvébe!

Pont ezért is olyan jó és fontos, hogy nagy ritkán mégis vannak vallási vezetők, akik megszólalnak, most éppen Fabiny Tamás, evangélikus püspök egy interjúban mondta a következőket: »Azt hiszem, hogy sok megbánnivalónk van, mert sok megbélyegzésnek, sok megaláztatásnak voltak a homosze*uális emberek kitéve;

ezért bocsánatot kell tőlük kérni.«

Bizony így van!

Gergő sajnos már nincsen velünk. De ha itt lenne, harcolna. Harcolna mindenkiért, akiket célkeresztbe állít a hatalom. Ez most már a mi dolgunk, nekünk kell ezt az utat folytatni. És ez lesz valóban méltó megemlékezés.”

(Perintfalvi Rita/Facebook)

Valódi Hírek