Ebből baj lesz: Itt a bizonyíték az Orbán-kormány méretes rezsikamujáról

Ezt már nem lehet eltitkolni.

Októberre a gázárak a felére, harmadára zuhantak,

a januártól kezdődő áramévre pedig még ennél is olcsóbban kaphatnak új ajánlatot a vállalkozások – fogalmazott Holoda Attila a minap a Dellában.

Az energetikai szakértő szerint a világpiaci árak változékonysága miatt inkább a fixáras szerződések mellett érdemes letenni a voksot. A lakossági fogyasztóknál marad a kéttarifás rezsirendszer – elmondása szerint a kormány akkor fontolná meg az egytarifás rendszert a gáz esetében, ha a világpiaci ár tartósan 20 euró alatt maradna.

Ugyanakkor az a meglátása, hogy Orbán Viktorék a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választások miatt jövőre elgondolkozhatnak a magasabb fogyasztási díj csökkentésén, ez ugyanis egy piros pont lenne a részükre a szavazóknál.

A szakértő azonban kifejtette: az említett intézkedésnek nem lenne érdemi hatása a fogyasztókra, hiszen

egy újabb enyhe tél esetén például a háztartások egyébként is kevesebb gázt fogyasztanának.

Ezzel kapcsolatban mellesleg az Energiaügyi Minisztérium szerdán közölte, hogy már nyáron elérte a novemberre megcélzott szintet a hazai gáztárolók töltöttsége.

Holoda ugyanakkor hozzáfűzte a témához, hogy „szeretünk elkényelmesedni„, így az az energiatudatosság, amely az emelkedő árak mellett megjelenik a társadalomban,

bizonyosan gyengülne az árak csökkenésével.

A gázárcsökkentés körül mellesleg folyamatosan forrnak az indulatok: nemrég az árnyékkormány politikusa, Varju László fogalmazta meg, hogy Orbánéknak le kell mondaniuk az extraprofitról, hiszen saját bevallásuk szerint drágábban adják el a gázt a magyaroknak, mint amennyi a reális piaci ár lenne.


(24.hu/YouTube)

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2023/10/18/itt-a-leleplezes-a-rezsikamurol-nemeth-szilardek-ketezer-milliard-forinttal-csapoltak-le-a-magyarok-penztarcajat

Valódi Hírek