Orbán államtitkára verhetetlen érveléstechnikával bizonyította be, miért van szükség a Brüsszel-ellenes konzultációra

Sírjunk vagy nevessünk?

„A nemzeti konzultáció egy megerősítő eszköz a kormány nevében, mert amikor több százezer ember kiáll egy vélemény mellett, az igen is számít a tárgyalóasztaloknál”

– mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1-en kedden.

Dömötör Csaba szerint olyan időszakot élünk, amikor a válságok „nem egymást váltják, hanem egymást erősítik”, és ilyenkor számít igazán, hogy van-e egy országnak olyan kormánya, amely a biztonsági és a gazdasági szempontokat egyszerre tudja érvényesíteni.

A kormányszóvivő nemsokkal a beszélgetés előtt jelentette be, hogy az Orbán-kormány nemzeti konzultációt indít. Három olyan gazdasági témára is lehet válaszolni majd benne, amelyekben Szentkirályi Alexandra szerint Brüsszel megtámadta (?) Magyarországot.

A fideszes államtitkár rátett még egy lapáttal. Dömötör úgy véli, az újabb nemzeti konzultáció azért aktuális, mert szerintük

Brüsszel a magyar gazdaság mozgásterét akarja szűkíteni.

A politikus elmondta, ezek közé tartozik a rezsicsökkentés megszüntetése, az extraprofitadó eltörlése és a kamatstop. Szerinte olyan dolgokra kellene az uniós forrásokat költeni, ami Európa gazdasági és fizikai biztonságát szolgálják.

„A fegyverküldés és a migrációmenedzsment nem ezt szolgálja”

– fogalmazott.

Az még nem derült ki, mekkora pénzt herdálnak el a fideszes észkombájnok a nemzeti inzulkonzultációra.

Valódi Hírek