Mi történik? Komoly lépésre szánta el magát a hondvédelmi miniszter

Ez durva.

Harcjárműveket fognak gyártani Magyarországon. Erről egyezett meg kedden a török Nurol Makina hadiipari vállalat, a Rába Autóipari Holding Nyrt., az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. és a Honvédelmi Minisztérium (HM).

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kijelentette, hogy a magyar haderőfejlesztés „magabiztosan halad előre”. Hozzátette: a veszélyek korában élünk, egyre komolyabb biztonsági kihívásokkal kell szembe néznie a közép-európai régiónak.

„Ezért a magyar haderőt át kell fegyverezni, fel kell készíteni arra, hogy garantálni tudják a magyar emberek életének és vagyonának védelmét”

– mondta a honvédelmi miniszter.

A létrejövő vegyesvállalat célja, hogy a Nurol Makina Gidrán páncélozott harcjárműveket gyártson Magyarország részére, a magyar honvédségnek. Az N7 holding Zrt. közreműködésével nem csupán gyártási illetve összeszerelési feladatokra kerül sor, hanem kutatás-fejlesztési illetve innovációs tevékenységek is végeznek majd – írta az MTI.

Mostantól a gépjárművet is itthon fogják gyártani, méghozzá Győrben a Rába vállalatnál.

2019-ben megírtuk, hogy a magyar kormány török páncélozott harci járműveket – darabonként 500 millió forintért – szerezett be a Nurol Makinától, amiket egy Szijj Lászlóhoz és Tiborcz Istvánhoz köthető cégen keresztül fizettek ki.

(Index, MTI nyomán)

Valódi Hírek