Botrány: Letiltotta az MTI az Orbán ellen indított vagyonnyilatkozati eljárásról szóló hírt

Nagyon kiakadt a kezdeményező DK.

A DK szombaton arról tartott sajtótájékoztatót, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek a hatvanpusztai Orbán-kastély miatt a miniszterelnök ellen, vasárnap pedig arról, hogy mennyit keresnek az MTVA vezetői és arcai, amit egy MTVA elleni adatigénylési perből tudott meg a DK. Az MTI egyik eseményről sem számolt be.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a közpénzből működő MTI pártállami módszerekkel cenzúrázza a legnagyobb ellenzéki pártot.

A pár emlékzetetett: mind a kormány, mind az MTI, mind az MTVA olyan adófizetői forintokból működnek, amelyben ott vannak a kormányváltást akarók, többek között a DK-sok adóbefizetései is. Amikor a legnagyobb ellenzéki pártot cenzúrázzák, akkor őket veszik semmibe.

„Ez is bizonyítja, hogy a Fidesz csak a milliárdos elitet képviseli, a gürcölő milliók pedig azt sem tudhatják meg, hogy hogyan lopja meg őket az Orbán-rendszer, mert eltitkolják előlük. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után.

Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, közpénzen folytatott pártpropaganda helyett közszolgálatiságot, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.”

– áll a DK lapunkhoz is eljuttatott közleményében.

Kapcsolódó:

Pert nyert a DK a köztévé ellen: Kiderült, hatalmas összegeket kapnak a hazudozásért a propagandisták

.

A DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Orbán ellen a hatvanpusztai kastély miatt

.

Valódi Hírek