A DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Orbán ellen a hatvanpusztai kastély miatt

A miniszterelnök a hírek szerint milliárdos üzletemberekkel is tárgyal a birtokon.

A Demokratikus Koalíció vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az Országgyűlés Mentelmi Bizottságában Orbán Viktor ellen, mert a miniszterelnök vagyonbevallásában nem szerepel a hatvanpusztai kastély – közölte Hegedűs Andrea szombati online sajtótájékoztatóján.

Sajtóhírek szerint a magyar miniszterelnök már munkamegbeszélésekre is használja az apja nevén levő, de valójában az általa és családja által használt hatvanpusztai kastélyt – emlékeztetett a DK országgyűlési képviselője.

A minden luxussal felszerelt birtokon a kormányfő miniszterekkel és milliárdos üzletemberekkel tárgyal – részletezte a Mentelmi Bizottság alelnöke, majd hozzátette: a miniszterelnök mellesleg innen irányítja korrupt rendszerét.

Orbán Viktor hiába íratja strómanokra százmilliárdos vagyonát, köztük a saját családtagjaira, vagy barátaira, mint Mészáros Lőrincre, Magyarországon mindenki tudja, hogy a lopott vagyon valójában a miniszterelnöké – fogalmazott a DK politikusa.

A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány azonban kormányváltás után véget vetne az Orbán-családdal összenőtt milliárdos elit uralmának, és visszavenné a lopott közvagyont a miniszterelnök strómanjaitól – szögezte le Hegedűs Andrea.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek