Pert nyert a DK a köztévé ellen: Kiderült, hatalmas összegeket kapnak a hazudozásért a propagandisták

Megéri.

Beperelte a Demokratikus Koalíció (DK) az MTVA-t, hogy megtudják, mennyi közpénzt kapnak az állami közmédia irányítói és arcai, akik közszolgálat helyett kormánypropagandát folytatnak a köztévén.

A DK mondatta ki a bírósággal korábban azt is, hogy Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját lehet hazugsággyárosnak nevezni.

„Csak olyan emberek fizetéseit hozhatjuk nyilvánosságra, akiknél ezt a közérdek indokolja, akik aktívan részt vesznek a közszolgálatiság, az adófizetők és az ország elárulásában, vagy arcukat, hangjukat és nevüket adják a hazugságokhoz a képernyőn”

– mondta Kálmán Olga az online tartott sajtótájékoztatóján vasárnap.

A fideszes propagandabirodalom minden bugyrát bejáró Császár Attila, aki 2006-ban rendőröket kövekkel dobáló provokátorokat forradalmi fiataloknak titulálta. Azóta leginkább az ellenzék lejáratásával foglalkozik, hírterületi vezető szerkesztőként havi 1 millió 350 ezer forintot keres.

Meszes Boglárka, az M1 műsorvezetője, akinek a „kérdésekkel provokált az újságíró” címmel elhíresült hírblokkot is köszönhetjük, 1 millió 346 ezer forintot keres havonta.

Meszes Boglárka, az M1 műsorvezetője

Németh Zsoltról ​​​​​mindenki tudja, miért kapta a „Pitbull” becenevet, amióta volt MTVA-dolgozók beszéltek a közmédia belső működéséről. Hírigazgatóként az állampárt egyik keze az MTVA-ban, havonta 1 millió 600 ezer forintot keres.

Siklósi Beatrix a Kossuth Rádió új igazgatójaként rasszista és antiszemita posztjairól híresült el, akit korábban épp azért vettek ki az állami média vallási műsoraiból, mert a történelmi egyházak számára is vállalhatatlan volt. Az előléptetés után Siklósi havi 1 millió 667 ezer forintot kap az adófizetők pénzéből.

Nagy Katalin évekig kérdezett alá Orbán Viktornak a péntek reggeli rádióinterjúiban, így Orbán élő mikrofonállványának is nevezhetnénk. Most az állami média brüsszeli tudósítójaként dolgozik havi 5 300 euróért, azaz több mint két millió forintért.

Lánczi Tamás úgynevezett „elemzőként” gyakorlatilag mindenről képes elmondani Orbán véleményét. Ő mondta a háború kezdetén: „az oroszok, amennyire lehet, próbálják a polgári lakosságot kímélni”, de azt is tőle tudhattuk meg, hogy a keresztnek „már a puszta látványa, közelsége is égeti a gonosz bőrét”. Lánczi az MTVA által kiadott adatok szerint 2 millió 168 ezer forintot kap havonta.

Papp Dánielről, az MTVA méltán híres hírhamisító vezérigazgatójáról konkrét esetek tucatjai bizonyítják, hogy álhíreket gyártott és hazudott az országnak, és akiről bírósági ítéletek mondják ki, hogy hazugsággyárosnak és hírhamisítónak is lehet nevezni.

Papp 3 millió 500 ezer forintot kap az MTVA-tól.

Ez az irreálisan magasra becsült magyar átlagkereset több mint hatszorosa, a tanárbéreknek a hétszerese, az átlagnyugdíjnak pedig közel tizenhétszerese. Az MTVA által kiadott adatok szerint a fentieken túl egyes vezetők 3 vagy akár 6 havi fizetésüket is megkaphatják prémiumként, de azt már nem tudjuk, hogy ki kapott ilyet – mondta Kálmán.

„Szégyen és gyalázat, hogy a közmédiából propagandagyárat csináló propagandisták milliós, egyes esetekben többmilliós fizetéseket visznek haza a hírhamisításért, a hazudozásért és a magyarok millióit képviselő ellenzék lejáratásáért.

Mi, szociáldemokraták egy olyan Magyarországért dolgozunk,

amelyben a közmédia feladata a pártatlan, független tájékoztatás és nem a pártközpontból irányított agymosás. Itt az ideje, hogy egy politikai erő végre ne saját magát és ne a saját embereit, hanem a magyar emberek érdekeit képviselje.

Többek között erről szól a DK szociáldemokrata fordulata, erre készül a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány”

– fogalmazott a DK frakciószóvivője.

Valódi Hírek