Kihátráltak a Momentum polgármesterei Donáth Anna mögül

Nem volt jó ötlet megtámadni a szövetségest.

Szakadás lehet a liberális pártban, mert nem mindenki támogatja a Demokratikus Koalíció elleni támadást.

A Momentum elnöke, Donáth Anna a hét elején írt publicisztikájában durva hangnemben szállt bele a legnagyobb magyar ellenzéki pártba, a Demokratikus Koalícióba.

A döntéssel sokan nem értettek egyet a Momentumban, hiszen a pártnak elemi érdeke, hogy az önkormányzati választásokon, helyi szinten együttműködjön a DK-val. A közvélemény-kutatások realitásai alapján ugyanis – tetszik vagy sem – a momentumos polgármester-jelölteknek és önkormányzati képviselőjelölteknek szükségük van a DK támogatására.

Nem csoda, hogy a Momentum három regnáló polgármestere azonnal felismerte a veszélyt, ami az újraválasztásukat fenyegeti.

Miközben kevés kivétellel a Momentum valamennyi országosan ismert politikusa megosztotta saját Facebook-oldalán Donáth publicisztikáját, – ráadásul előre megírt egyenszöveg kíséretében –, addig sem Nyirati Klára (Baja polgármestere), sem Pikó András (Józsefváros polgármestere), sem Soproni Tamás (Terézváros polgármestere) nem osztotta meg Facebook-oldalán Donáth Anna DK-t gyalázó cikkét.

Szóval Donáth Annának egyszerre sikerült a pártján belül súlyos konfliktust előidéznie és veszélybe sodornia az ellenzéki polgármesterek újraválasztását 2024-ben. A Fidesznek már csak egy kávét kell kérnie.

Valódi Hírek