Mit művelt Kósa Lajos? Hatalmas balhé lett abból, amit az elismert magyar sportolók ellen tett

Sok szülő felháborodott.

Tavaly és idén év elején is több jelzés érkezett a Kósa Lajos által vezetett Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséghez (MOKSZ), amelyben szülők számoltak be a gyermeküket ért „rángatásról, erős szorításról, markolásról, karmolásról, egy-egy elcsattant pofonról, megszégyenítő kivételezésről, sértegetésről, betegen versenyeztetésről, megalázásról, elhanyagolásról”.

A panaszok mind az egykori műkorcsolya Európa-bajnok, ma már edző Sebestyén Júlia módszerei ellen szóltak.

A 24.hu információi szerint, el is indult volna a MOKSZ Etikai és Fegyelmi Bizottságának eljárása Sebestyénnel szemben, ám egy nappal ennek elindulása előtt megváltoztatta a szövetség a szabályzatukat,

az addigi hároméves elévülési időt egyre csökkentették,

így az indoklás szerint „nem indítható fegyelmi eljárás, ha a fegyelmi vétség elkövetése óta — függetlenül a tudomásra jutás időpontjától — több mint egy év eltelt”.

Miután az összes ügy több mint egy évvel, de kevesebb mint három évvel a 2023. május 4-én esedékes eljárás elindítása előtt történt,

Sebestyén megúszott minden számonkérést.

Kósa és Sebestyén közös ténykedéséről tavaly mi is beszámoltunk egy ügy kapcsán: miközben oroszokat honosítottak nagy számban, a világklasszis-gyanús, akkor 14 éves Papp Vivient elüldözték Magyarországról, így ő már külföldi színekben versenyez. Emellett a korábban hazacsábított Berei Mózes Józsefet is sikerült Sebestyén Júlia klubjától eltaszítani, aki ezt állítólag így kommentálta:

„Ez a felirat, hogy HUN, nekem a hazám, a szívem, az orosznak csak betűk, és te őt választottad helyettem”.

Valódi Hírek