Kulcsfontosságú kéréssel fordultak a diákok a rektorhoz a neves magyar egyetemen történt balhé miatt

Meglepte a hallgatókat a hír.

Megírtuk, hogy kedden kirúgták a Budapesti Corvinus Egyetem oktatóját, aki tavasszal nem volt hajlandó kivételezni egy befolyásos családból jövő hallgatójával, majd vizsgálatot kezdeményezett a szabályszegés miatt.

A történtek után rövidesen dolgozói fórumot hívtak össze, ahol a munkatársak többször vastapssal jelezték, hogy a kirúgott oktató mellett állnak. Továbbá olyan megjegyzések hangoztak el, mint például „bizalomvesztés történt”, a kirúgás „orwelli feeling”-et idéz, illetve „elviselhetetlen, alpári eljárás” volt az oktató menesztésének folyamata.

Az egyetem hallgatói önkormányzata a szakkollégiumokkal közösen levélben fordult a rektorhoz, soraikat pedig csütörtök este Facebookon osztották meg.

Mint írták, meglepve értesültek Ádám Zoltán elbocsátásáról. Hozzátették, a jelenleg elérhető hivatalos információk alapján joggal merül fel az igény egy teljesebb kommunikációra az ügyben.

„Számunkra a Corvinus nemcsak egy intézményt jelent, hanem egy közösséget is, amelynek alapértékei és normái vannak.

Ezeket szeretnénk megőrizni és tovább erősíteni, épp ezért fontos, hogy egy ehhez hasonló rendkívüli történés alkalmával az egyetemi polgárság biztosítva legyen arról, hogy ezen értékek nem sérültek.

Biztosítékként a lépés szükségességéről való

részletes és alapos tájékoztatást és döntés mögötti okok

érthetőségének az elősegítését látjuk”

– fogalmaztak.

Levelükben kérték a rektort, hogy az egyetem első számú akadémiai vezetőjeként

segítse elő a hallgatói közösség tájékoztatását

az elbocsátott oktató ügyében, ezzel biztosítva az átláthatóságot. Megjegyezték, ez a kölcsönös tisztelet és a partneri viszony alapja az akadémiai vezetés és az egyetemi polgárság között.

(Corvinus Hallgatói Önkormányzat/Facebook)

(Kiemelt képünkön Ádám Zoltán látható.)

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2023/10/25/villamgyorsan-reagalt-a-corvinus-miutan-kiderult-kirugtak-a-befolyasos-diaknak-ellenallo-tanart

Valódi Hírek