Rendkívül fontos információ érkezett a novemberi nyugdíjakról – ez senkinek sem mehet ki a fejéből

Érdemes rákukkantani a naptárra.

A hetekben az Orbán-kormány ismertette a nyugdíjkorrekció részleteit: közölték, hogy a kiegészítés mértéke 3,5 százalékpont, ez pedig egy 210 ezer forintos „átlagnyugdíj” mellett havi 6500 forint többletet jelent a jogosultaknak.

Bár a matek több szakértő szerint is nagy hibákat rejt – a Nyugdíjszervíz adásában nemrég arról értekeztek, hogy a kormány rosszul becsülte meg az idei infláció mértékét –, a nyugdíjasoknak már nem kell sokat várni a novemberi juttatásra.

A blikk.hu friss cikkében fejtette ki a legfontosabb részleteket: az idősek választhatnak, hogy a postás hozza a borítékot, vagy inkább utalással kívánják megkapni az összeget.

Utóbbi esetén mellesleg minden hónap 12. napján érkezik a bankszámlára a nyugdíj, azonban idén novemberben ez vasárnapra esik, így

a juttatást már 10-én, pénteken minden érintett a számláján tudhatja.

Amennyiben valaki postai úton kéri a nyugdíjat, úgy a tavaly novemberben kapott nyugdíjkifizetési naptárban tudja ellenőrizni az időpontot. Általános szabály, hogy 12 munkanapon belül megérkezik a pénz, ez azonban az adott hónap 11-12-13-14. napjától akár 24-25-26-27-28. napig is eltarthat – hívta fel rá a figyelmet a portál.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2023/10/17/keszulhetnek-az-idosek-az-orban-kormany-barmikor-bekavarhat-a-nyugdijakba

Valódi Hírek