FRISS: Ellencsapást mért az izraeli hadsereg a Hamászra

Többek között hadműveleti parancsnokságokat semmisítettek meg.

Az izraeli légierő ellencsapásokat mért a Hamászra a Gázai övezetben – közölte az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szombaton.

Megosztották: a célpontok között voltak hadműveleti parancsnokságok, rakétaindító állomások, de többszintes épületekben elhelyezett megfigyelőállásokat is sikerült megsemmisíteniük.

Továbbá azt is bejelentették szombaton, hogy

végeztek a terrorszervezet fegyverzetfejlesztésért felelős tagjával, Mahmúd Szábihhal.

A közlemény szerint a mérnök végzettségű férfi egy olyan egységet vezetett, amely többek között katonai drónokat fejlesztett a Hamásznak, emellett pedig több közel-keleti terroristacsoporttal is kapcsolatban állt.

Mindeközben a friss értesülések szerint kudarcot vallottak azok a tárgyalások, amelyeket az USA, Izrael, valamint Katar folytatott a Hamásszal egy nagyobb túszcsoport szabadon engedéséről – közölte a Wall Street Journal.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter korábban úgy fogalmazott: az Egyesült Államok minden túsz szabadon bocsátását követeli a terrorszervezettől. Elmondta: Washington készen áll az együttműködésre, amennyiben az hozzájárul a túszok elengedéséhez.

A múlt hétvégi értesülések szerint mellesleg több mint 120 civil volt a Hamász fogságában – a terrorszervezet állítása szerint ez a szám meghaladja a 200-at is. Állapotukról annyit közöltek, hogy 20 személy egy izraeli légicsapásban életét vesztette.

Ugyanakkor pénteken a Hamász fegyveres szárnya

két amerikai túszt szabadon engedett humanitárius okokból.

Az izraeli hadsereg már a múlt hétvégén figyelmeztette a Gázai övezet északi részén élőket, hogy a biztonságuk érdekében mihamarabb költözzenek délre.

(Privátbankár/ATV/Nyugati Fény)

Kapcsolódó cikkek:

Olaj a tűzre: Durván provokálják a terroristák az amerikaiakat, ennek végzetes következménye lehet

https://nyugatifeny.hu/2023/10/15/durvul-a-helyzet-izraelben-menekitik-a-civileket

Valódi Hírek