Friss hírek érkeztek a háború sújtotta Izraelből: Kiderült, hány civil lehet a Hamász fogságában

Szinte egész nap szólnak a szirénák.

Mint írtuk, percek alatt több ezer rakéta zúdult Izraelre a múlt hétvégén, miután a Hamász támadást indított a Gázai övezetből.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szombat reggel az X-en arról számolt be, hogy több mint 120 civilt tartanak fogva a Hamász fegyveresei Gázában. Egyes források szerint ez a szám elérheti a 200-at is.

A Jerusalem Post arról számolt be, hogy miután az izraeli hadsereg a Gázai övezetbe behatolt, eltűnt izraeliek holttestére bukkant pénteken – írta az MTI.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy kivizsgálják a Jerusalem Post jelentését. Emellett az IDF megosztotta, hogy a hadsereg már több korlátozott behatolást hajtott végre Gázában a várható szárazföldi offenzíva előtt – összegezte a történteket az atv.hu szombaton.

Tudósításuk szerint szinte egész nap szólnak a szirénák Izraelben: olyan rakétákat is kilőttek a Gázai övezetből, amelyek akár 250 km-re is elérnek. Mindeközben a terület északi részén 1 millió szórólapot szórtak szét: ezekben figyelmeztetik a civileket, hogy költözzenek délre. Ugyanakkor a Hamász arra szólította fel a civileket, hogy ne menjenek el.

Megjegyezték:

mindenhol katonai készültség van.

Mint mondták, nem csupán a Gázai övezet megtámadása következhet, hanem komoly aktivitás kezdődött északon is, így akár több fronton várható a támadás.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek