Elindult a visszaszámlálás: Hatalmas akcióra készülhet az izraeli hadsereg – döbbenetes sorokat intéztek a lakossághoz

Egyre nő a feszültség, ahogy közeledik a határidő.

Vélhetően szárazföldi invázióra készülhetnek az Izraeli Védelmi Erők (IDF) – írta a blikk.hu szombaton, miután az IDF egy arab nyelvű üzenetben figyelmeztette a Gázai övezet északi felén élőket, hogy 10 és 16 óra között hagyják el a területet.

Mint írták:

„Ha törődnek magukkal és szeretteikkel, menjenek délre az utasításoknak megfelelően.”

Hozzátették, hogy a Hamász vezetői már biztos fedezékbe vonultak. Egyelőre nem tudni, hogy mire készül az IDF, de felmerült, hogy házról házra járva fogják felkutatni a Hamász tagjait.

Az IDF szóvivője az X-en osztotta meg a lakossággal az üzenetet. Hangsúlyozta, hogy használják ki a fennálló időt és mielőbb költözzenek délre a szóban forgó területről.

(AvichayAdraee/X)

Ugyanakkor többek között az ENSZ is kritizálta Izraelt, amiért csupán 24 órát adtak Gáza északi részének kiürítésére, a területen ugyanis több mint 1 millióan élnek.

Az értesülések szerint mindenhol katonai készültség van, szinte folyamatosan szólnak a szirénák. Szombat délelőtt érkezett a hír, hogy a Hamász légierőért felelős vezetője, Murad Abu Murad éjszakai légicsapásban halhatott meg.

Az izraeli légierő eközben arról számolt be, hogy az éjjel Haifa és Sefaram közelében lőttek azonosítatlan légi célpontokra, miközben a Hamász rakétákat lőtt Szderótra – utóbbi során egy oktatási központot is eltaláltak.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek