Itt a bejelentés: Budapest átvállalja Iványi Gábor dolgozóinak bérkifizetését

A kormány próbál bosszút állni, de megérkezett a segítség.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Fővárosi Önkormányzat átvállalja a Magyar Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület által fenntartott

fővárosi szociális intézmények dolgozóinak bérkifizetését.

A magyar kormány Iványi Gábor intézményei ellen intézet támadásai mostanra odáig fajultak, hogy a Belügyminisztérium már megfenyegette a lelkészt. Karácsony Gergely csütörtökön bejelentette: szolidaritást vállal a Fővárosi Önkormányzat Iványiékkal, és teljes egészében kifizeti a dolgozók bérét, amelyet Orbánék büntetései miatt nem tud már az egyház finanszírozni.

Karácsony bejegyzését teljes egészében közöljük:

„A jó és felelős kormányzás azt jelenti, hogy nem nézzük kinek mi a felelőssége, hanem azt nézzük, hogyan lehet megoldani egy problémát. A kormány és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség közötti vita veszélybe sodorta a MET és az Oltalom Karitatív Egyesület által fenntartott fővárosi szociális intézményeket.

Annak érdekében, hogy a XVII. kerületben működő családok átmeneti otthona, a József Nádor téren működő női szálló, a Dankó utcában lévő éjjeli menedékhelyek, a nappali melegedők, a népkonyha és az utcai szociális szolgálat működése ne kerüljön veszélybe, lépnünk kell.

A Fővárosi Önkormányzat, amennyiben a Közgyűlés is támogatja ezt, november 1-től, átmeneti jelleggel- amíg a MET és a kormány közötti pénzügyi vita nem rendeződik-

biztosítja az ott dolgozók bérét, és befizeti utánuk az adó- és járulékterheket.”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

Mint ismert: a dm október 20-án pénteken 16:00 és 17:00 óra között a Corvin Palace első emeletén lévő üzletének

teljes egyórás bevételét felajánlotta a Wesley Óvoda részére.

Időközben ezt az ígéretet visszamondták, minden bizonnyal politikai nyomásra.

Valódi Hírek