Kőkemény csörte: Belerongyolt a Putyinnak udvarló Orbánba a német nagykövet

Nem csitul a botrány.

Sorra érkeznek a reakciók arra, hogy Orbán Viktor – egyetlen uniós kormányfőként – részt vesz Kínában egy gazdasági fórumon, és ott baráti találkozót tartott a háborús bűnös Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Ráadásul nem elég, hogy ezt a magyar kormányfő annyira fontosnak tartotta, hogy még egy uniós miniszterelnökök számára tartott videókonferenciát is kihagyott emiatt, de a megbeszélésen a szovjet orosz propaganda szóhasználatát átvéve „különleges katonai művelet„-nek nevezte az Ukrajna ellen folytatott hódító háborút, miközben álságosan a békéről papolt.

David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete egyetlen súlyos mondattal fejezte ki felháborodását, Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő pedig az Orbán–Putyin találkozón készült zavarbaejtő videóról mondta el nem túl hízelgő véleményét.

Szerdán csatlakozott hozzájuk Németország budapesti nagykövete, Julia Gross is.

„Tehát – Putyinnak be kell fejeznie az Ukrajna elleni agressziót, a civilek bombázását, az iskolák és kórházak bombázását, a gyermekek elrablását? Ez volt a célja és a tartalma a megbeszélésnek, ugye?”

– fogalmazott Gross a 24.hu által szemlézett tweet-jében.

A magyar kormányfő mindössze egy helyről kapott támogató szavakat a találkozó kapcsán. Természetesen Moszkvából.

Valódi Hírek