Karácsony Gergely világossá tette: Nem lehet a Hamászt éltető tüntetést szervezni Budapesten

A budapesti rendőrfőkapitány nem enged teret ezen kezdeményezéseknek.

„Budapesten nincs, és nem is lesz helye a terrorizmust, így az izraeli vérontásért felelős Hamászt támogató bármiféle demonstrációnak”

– szögezte le Karácsony Gergely kedden a közösségi oldalán.

Ahogy korábban írtuk, az Izraelt ért terrortámadás után rövidesen Budapesten a II. kerületben palesztinbarát tüntetést akartak tartani. A rendőrség azonnal reagált a felhívásra, és megtiltotta a gyűlés megszervezését. Később kiderült, hogy a főváros V. kerületében is egy Hamász melletti gyűlést terveztek, de a hatóság ennek is elejét vette.

A főpolgármester kedden arról számolt be a Facebookon, hogy a minap Budapest rendőrfőkapitányával, Terdik Tamás vezérőrnaggyal megbeszéltek jó néhány aktuális ügyet, többek között azt, hogy a józsefvárosi közbiztonság erősítése egyértelműen az állam, a rendőrség feladata. Szó esett a sebességmérő kamerákról is a tervezett demonstrációk mellett.

Utóbbiakhoz hozzáfűzte:

„Ez nem vitakérdés, ez nem mérlegelés kérdése, ez meggyőződés.

Budapest nemet mond a terrorra, nemet mond a terrort bármilyen módon relativizálni akaróknak is.”

(Karácsony Gergely/Facebook)

Mint írtuk, percek alatt több ezer rakéta zúdult Izraelre az október 7-i hétvégén, miután a Hamász támadást indított a Gáza övezetből. Az azóta eltelt időben felgyorsultak az események: a terrorszervezet egyik fontos vezetőjével légicsapás végezhetett, miközben a Gáza övezetben arra ösztönözték a hétvégén a lakosokat, hogy mielőbb meneküljenek délre.

Mindeközben az izraeli hadsereg bejelentette, hogy tovább fokozza a szárazföldi műveleteket – már szombaton sejthető volt, hogy egy összehangoltabb offenzívára készülnek.

Kapcsolódó cikkek:

https://nyugatifeny.hu/2023/10/15/durvul-a-helyzet-izraelben-menekitik-a-civileket

Valódi Hírek