Rendkívüli: Megszólalt Orbán, fontos bejelentéseket tett a miniszterelnök – itt vannak a részletek (+videó)

A magyar gazdaságot nem tudták növekedési pályán tartani – jelentette ki.

Ismét megejtette szokásos péntek reggeli interjúját Orbán Viktor az állami rádióban. A miniszterelnök az izraeli konfliktusra utalva elmondta, „Magyarország mindig is a terrorizmus ellen volt”. A terror elfogadhatatlan, ezek olyan brutális dolgok, amiktől egyszerűen az ember megrendül – mondta. A miniszterelnök hozzátette: az áldozatok oldalán áll, és – fogalmazott –

„adjunk hálát az Istennek azért, mert békében élhetünk”.

„A választott vezetők dolga, hogy ezt meg is védjék”

– hangoztatta.

„Reméljük, hogy mindenkit ki tudunk hozni, aki magyar. Ez nem egyszerű egyébként”

– remélte a miniszterelnök, majd hozzátette: egyelőre nincsenek magyar áldozatok.

Szavai szerint Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnöknek joga van ahhoz, hogy lépéseket tegyen annak érdekében, hogy hasonló eset többé ne ismétlődjön meg. Azt mondta, most nincs államközi háború. Kijelentette: lokalizálni kell a konfliktust. Nagy baj akkor lenne, ha valamelyik szomszédos arab országgal háborúba lépne Izrael – mondta.

„A magyar diplomácia azért dolgozik, hogy ne alakuljon ki nemzetközi háború”

– magyarázta.

Elmondta: Donald Trump idején sokat javult az arab-izraeli kapcsolatrendszer. A lazulás, az enyhülés, az együttműködés módozatainak keresése jellemezte a kapcsolatokat – vélekedett, utalva az Ábrahám-egyezményekre. Meglátása szerint ezt a közeledést tovább kell folytatni.

„Szimpátiatüntetések vannak a terroristák mellett, egész Európában. Még Magyarországon is próbálkoztak ezzel”

– mondta Orbán, hozzátéve, a kormány ezt megakadályozta (?).

„A migrációs válság idején ellenőrzés nélkül engedtek be embereket: köztük ott vannak a Hamász megbízottjai is. Ez most komoly kockázat, adjunk hálát azért, hogy 2015-ben helyén volt a szívünk és az eszünk”

– adott hálát Orbán.

A miniszterelnök úgy látja, az unióban vakok: „a Jóisten elvette Brüsszel tisztánlátását” – mondta.

„Azt akarják, hogy erőszakos migránsokat engedjünk be. Mi a jóból akarunk osztozni, nem a rosszból: a lengyel-magyar ellenállás viszont megakadályozta, hogy menekülteket fogadjunk be. Nekünk is egy tízezer fő körüli migrángettót kéne felépíteni. A helyzet abszurd. Ha ránézünk az európai migránspolitika térképére, akkor azt látjuk, hogy egyetlen modell vált be. Ez pedig a magyar. Átszivárognak ugyan, de féken tartjuk őket. Itt nincsenek migránsok. Zéró. És nem is lesznek”

– mondta a magyar miniszterelnök, akinek kormánya éppen a közelmúltban engedte szabadon a börtönökből az embercsempészeket.

Orbán szerint az EU ezzel szemben „a mi modellünket” akarta lerombolni, ám – jelentette ki – ők ezt nem engedték.

„A következő európai választáson el kell érni egy jelentős változást az unióban”

– árulta el terveit a kormányfő, aki szerint az emberek többsége velük ért egyet: nem szeretnének migránsokat – viszont ennek ellenére mégis tömegével telepítik Magyarországra az ázsiai vendégmunkásokat Orbánék.

„Nyugat-Európában nem tudták megvédeni a határukat, folyamatosan áramlanak be az emberek, ezért akarják szétosztani őket a tagállamok között. Brüsszel gyakorlatilag meghívó levelet küldött a bevándorlóknak. Magyarország az a hang, amely egyedül képes Európában az emberek érdekében megszólalni”

– magyarázta Orbán, aki abban is bizonyos, hogy „csak Magyarország kérdezte meg a migránskérdésről az embereket (és most hétvégén a lengyelek is így tesznek)”.

Orbán az Európa-rekorder magyar inflációval kapcsolatban is kifejtette gondolatait.

„Azt szerettük volna, hogy miközben az infláció ellen küzdünk, a gazdasági növekedés is egy viszonylag magas szinten maradjon.

Ez nem ment”

– ismerte el kudarcukat a miniszterelnök.

„Nem lesz egyszerű: egy olyan közegben, ahol a többiek nem nőnek, nehéz neked növekedni. Ha külföldön nincs vevő, akkor a saját termékeid itthon maradnak a nyakunkon”

– magyarázta.

„Beruházásokat kell létrehozni Magyarországon, majd azokat a termékeket el kell adni külföldön”

– vázolta tömören a magyar gazdaság főbb feladatait Orbán.

Orbán Viktor meglátása szerint

a friss Nobel-díjasaink „mélymagyarságból” jöttek.

„Minden magyar örül ennek a dolognak, még akkor is, ha fogalmam sincs arról mi az az attoszekundumos fényimpulzus. Mégis azt gondolom, hogy ez egy nagy dolog lehet”

– mondta, kiemelve: mindkét friss Nobel-díjasunk a „mélymagyarországból” jött, nem a budapesti belvárosból (!), nem jómódú családokból.

„Ez mutatja azt a hihetetlen életerőt, ami bennünk magyarokban van, és amiről mi időnként megfeledkezünk”

– ismertette.

„Az a tehetség, tudás, ami ebben a népben mélyen rejlik, az ha jó politika van, jó időjárás, szerencsés történelmi korszellem, akkor ezek előjönnek, ezeket elő lehet csalogatni. Ez a mi nagy tartalékunk. Ezért nem kell soha megijedni: fantasztikus koponyák teremnek valahol, kint a széleken, a mélymagyarország vidékein,

akik ha egy kis lehetőséget kapnak, abban a pillanatban megindulnak fölfelé”

– mondta a miniszterelnök.

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=Be6nB1PNhbo

Valódi Hírek